EggLoaf /EiBrood

Ik kwam dit super simpele en mega lekkere receptje tegen op Instagram bij Bianca. Ik heb haar pas ‘gevonden’. Ze eet vrij strikt koolhydraatarm, en inspireert mij. Zo zag ik bij haar ook deze EggLoaf. Heel bekend in ketoland zag ik later. Maar omdat ik er even uit gelegen heb, is het voor mij iets nieuws. Misschien voor jou ook?

Ik vind het TE lekker om het niet met je te delen. Ik eet het als ontbijt, en het is ook helemaal niet zo ‘ei-ig’ van smaak als dat je zou verwachten. In de koelkast prima een paar dagen te bewaren. Ook fijn.

Ingrediënten 2 porties:

125 gr (lactosevrije) roomkaas
4 eieren
snufje Himalaya zout
2 tl sukrin of andere suikervervanger

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden, en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten met de staafmixer en schenk dit in de bakvorm.
Bak dit in zo’n 30 minuutjes mooi bruin en gaar. Laat het goed afkoelen. Snijd het in 4 stukken en bewaar in de koelkast.

Bak de volgende dag eventueel nog kort in wat roomboter. Serveer met bijvoorbeeld gebakken bacon, suikervrije siroop of kaneelsuiker. Net wat jij lekker vindt!

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord