Zoete pindakaas

Suikerpinda’s. Ik was er altijd dol op! Ik dacht, dan zal een zoetige pindakaas vast ook heerlijk zijn. En ja hoor, niet te versmaden en super makkelijk zelf te maken. Wat ook fijn is, is dat er op deze manier geen palmolie aan te pas komt. Hoe minder palmolie we gebruiken, hoe meer regenwoud we over houden. Dat vind ik ook wel een prettige gedachte.

En hoe geweldig is het om deze samen met de crunchy chocoladepasta op jouw mooi gedekte ontbijttafel te zetten. Oooh wat een lekker beleg! Ja hè, zelf gemaakt. Je kunt met deze pindakaas ook DEZE lekkere muffins maken. Je kunt dan de stevia minderen of eruit laten.

Ingrediënten:

250 gr ongezouten pinda’s
scheutje milde olijfolie
3 gr  zout
2 el honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zet de pinda’s voor zo’n 6 minuutjes in een ovenvaste bak of schaal in de oven. Laat ze kort afkoelen.

Blender de pinda’s samen met de olie fijn in een keukenmachine tot een mooie egale pasta. Is het nodig om nog wat olie toe te voegen? Doe dat gerust! Daar wordt de pindakaas alleen maar smeuïger van. Hoe meer geduld hoe egaler de pindakaas. Schep nu het zout en de honing doorheen, en mix nog eens kort. Klaar!

Deze pindakaas blijft in een afgesloten pot, ongeveer een week houdbaar op kamertemperatuur.

Geniet, Mandy
GV, LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord