Op stap met ezel Leo

Op zaterdagochtend reden we riching Baarle Nassau waar Peter-Paul en Jacqueline stichting de Ezelshoeve hebben opgericht. Dit is een opvang voor verwaarloosde, mishandelde, zieke, oude en toekomstloze ezels uit Nederland en België. Wat een prachtige plek, en wat een geweldig team! De harten lopen daar over van liefde voor deze lieve en grappige dieren. Hun hele leven staat in het teken van zorgen voor en houden van ezels (maar katten, honden, kippen enzovoorts zijn er ook meer dan welkom). 

We werden hartelijk ontvangen door Femke die de rondleiding verzorgde. Ze vertelde enthousiast over onder anderen de verzorging en het karakter van de ezel en kent circa alle 25 ezels bij naam! Ondertussen liepen er vrijwilligers (veel te weinig) de dieren te voeren en te borstelen en de stallen schoon te maken. Onder het gezellige gebalk van een van de ezels die vond dat ie te lang op zijn wortel moest wachten, hebben we het terrein verkend. Daarna was er koffie. Na de pauze was het tijd om ezel Leo te ontmoeten. Hij zou met ons gaan wandelen (want van andersom, wij met hem, was zeker geen sprake). En hij zou onze picknick dragen. 

Nu was het wat fris voor een picknick dus kozen we ervoor die op de hoeve te laten, maar wel samen met Leo een uurtje de natuur in te gaan. We kregen uitleg hoe wij met hem om moesten gaan, kregen een route mee en een telefoonnummer voor als we onderweg even geen raad meer wisten met Leo. Nou…Leo wist met ons wel raad! We kregen van tevoren de instructie om hem niet aan het begin van de wandeling al te laten grazen. Er staat namelijk geen gras op het terrein van de Hoeve en de ezels zien dit dus als HET hoogtepunt van de wandeling. Wanneer hij richting (gras)berm neigt te gaan zeg je; nee Leo en draait een rondje. Als je dan weer verder kunt lopen zeg je; goed zo Leo! Nou…we hebben ontelbaar veel rondjes gedraaid. Aan het einde van de wandeling door het prachtige natuurgebied hebben we zijn doorzettingsvermogen beloond. 

Na het gras op de taart van Leo, kwam het zonnetje erdoor en hebben we toch nog buiten kunnen genieten van de uitgebreide lunch die (wederom met liefde) naar wens voor je wordt samengesteld. De kat op schoot en de grazende ezel naast je bord zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Wat een heerlijk dagje!

De opbrengst van deze unieke ezelwandelingen komt geheel ten goede aan de ezels van stichting de Ezelshoeve. 

Dus wil je graag op een ludieke manier onthaasten in een mooi natuurgebied en daarmee ook nog een goed doel steunen? Rijd dan eens naar Baarle Nassau. (Wel even reserveren).

De ezels zullen je dankbaar zijn en jij op jouw beurt dan weer de (grappige) ezels! 

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord