Appeltaart Plaatkoek

Appeltaart, dat wil ik iedere dag wel bakken. Niet alleen om op te eten, maar je huis kan niet lekkerder en gastvrijer ruiken, toch? 

Er wordt wat af vergadert in ons huis. Zo ook pasgeleden. We mochten die dag 14 gasten ontvangen en wat maak je dan? Appeltaart! Of in ieder geval iets wat in de buurt komt, wat iedereen lust, en wat toch binnen de Puur en Lekker Leven leefstijl past en welkom ruikt. 

De dag ervoor maakte ik alvast Bliss Balls (KLIK) en in de ochtend bakte ik deze snelle Appeltaart Plaatkoek. De reacties waren zo positief dat ik deze wel met jullie MOEST delen. 

Dus, nodig een berg mensen uit, geniet van het samenzijn en de heerlijke appeltaart(geur). 

Liever als ontbijt? Dat kan natuurlijk ook. Dan zou dit recept voor 4 porties zijn. 

SONY DSC

Ingrediënten voor 16 stukken:

1 appel (geschild en in stukjes)
2 el verse sinaasappelsap
200 gr (witte) amandelpasta (KLIK)
60 ml ahornsiroop
2 (bio) eieren
1 tl vanille extract
2 el Ceylon kaneel
½ tl Keltisch zeezout (Himalaya zout kan ook)
1 tl bakpoeder
30 gr zwarte moerbeien, rozijnen, krenten (of iets dergelijks)
50 gr pecannoten, gehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bekleed vierkante bakvorm van ongeveer 23×23 cm met bakpapier of neem een springvorm en vet deze in.

Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de moerbeien en de pecannoten) bij elkaar in de keukenmachine en mix er een mooi egaal geheel van. Het is nu een heel dun beslagje. Schep hier rustig de moerbeien doorheen en schenk het met behulp van een (siliconen) spatel in de bakvorm.

Verdeel er de stukjes pecannoten over.

Zet de plaatkoek in wording voor zo’n 30-35 minuutjes in de oven. Laat afkoelen op een ovenrek en snijd er 16 kleinere of 8 grote stukken van. Serveer eventueel met een feestelijk toefje (kokos) slagroom.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie