Roze is het nieuwe Oranje

Even bloggen op deze speciale dag. Onze prins wordt koning, de bofferd! Alles moet dan vandaag ook oranje gekleurd zijn….Nederland gaat helemaal los! Slingers, ballonnen, kleding, gevelversiering, eten en ga zomaar door. Maar vooral..eten. Want als het feest is dan hoort daar eten bij vinden de Hollanders. Het liefst vol suiker, (trans)vet en dan wegspoelen met alcohol…leve de koning!

Vanwege deze feestelijke gelegenheid heb ik mezelf vandaag getrakteerd op een roze toetje als ontbijt. Gewoon…omdat ik dan zo iemand ben, die er de grap van in ziet dat het niet oranje is. 😉
Hierdoor is het wel heel goed te maken op alle andere niet zo speciale dagen van de week of op wel speciale dagen zoals bijvoorbeeld Moederdag. Het mag namelijk lekker vaak gegeten worden omdat het zo gezond is! Je kunt het met alle fruitsoorten maken dus met sinaasappel en mango had ook gekund. 😉

Chiapudding

Roze Chiapudding voor 2

Ingrediënten:

200 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
2 el chiazaad
half bakje frambozen
8 aardbeien, of een half pakje bosfruit (uit de vriezer)
1 tl vanille essence of de vulling van een halve vanillepeul
scheut kaneelpoeder
8 druppels stevia of een el rauwe honing of ahornsiroop

Bereiding:

Stop alles bij elkaar in een maatbeker en maak er met de staafmixer een mooie egale massa van en verdeel het over 2 schaaltjes.

Doe dit de avond van tevoren, zodat de pudding een nachtje afgedekt kan opstijven in de koelkast.

Strooi er in de ochtend wat kokossnippers, notenmuesli, gojibessen in rauwe cacao en/of nog wat vers fruit over.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie