Avocado-Bacon wafels + Spinazie-Wortel wafels

Weet je wat ik nu zo leuk vind aan Facebook? Daar ontstaat echt een soort van Puur en Lekker Leven familie, heel gezellig. Iedereen liked, deelt en vraagt er op los, de sfeer is er altijd relaxed en iedereen gaat respectvol met elkaar om. Niet dat dit nu zo gewoon is binnen iedere familie, maar in de Puur en Lekker Leven familie wel, echt zooo fijn! 

Wat er ook gebeurt is dat er ‘verzoekjes’ komen en daardoor wordt het allemaal een beetje interactief. Ik vind dat alleen maar leuk. Ik word er door geïnspireerd en gemotiveerd om buiten ‘m’n box’ te denken. 

Naar aanleiding van de wafelpost kwam er van meerdere kanten de vraag of ik nog eens verder wilde experimenteren…en zo ging het. In deze post vind je twee heerlijke wafelvarianten. De een is hartig en de ander wat zoet. In de loop van de tijd volgt er minstens nog eentje. Een beetje verdelen leek me wel wat, anders wordt het in 1 keer zo’n overload aan wafels op onze borden. (Jullie weten toch dat alles wordt gemaakt, gefotografeerd en opgegeten?) 

In beide recepten zitten groenten verstopt, ideaal om je kinderen mee te foppen. 😉 Hartstikke leuk dus om in deze vakantie eens samen met ze te maken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen gemakkelijker een gerecht eten waar ze in de voorbereiding aan mee hebben mogen helpen.

 

SONY DSC

Avocado-Bacon Wafels (4)

Ingrediënten:

4 bio eieren
1 flinke avocado
60 gr kokosmeel
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
snuf Keltisch zeezout en wat zwarte peper
100 gr gebakken en verkruimelde (bio) bacon
25 gr lente-ui in fijne ringetjes
Kokosolie

Bereiding:

Bak de bacon bruin en krokant en laat even afkoelen op keukenpapier. Kruimel het daarna fijn en zet opzij.

Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en zet opzij.

Laat het wafelijzer warm worden.

Snijd de avocado in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in een maatbeker en doe de eieren en wat zout en peper erbij. Zet de staafmixer erop en maak er een mooie egale massa van.

Meng het kokosmeel goed met het bakpoeder. Schep dit rustig door de vloeibare ingrediënten. Schep er als laatste 2 eetlepels baconkruimels en de lente-ui doorheen. (De rest van de gebakken bacon gebruikte wij ter garnering).

Vet het wafelijzer in met kokosolie en verdeel het beslag over het ijzer. Bak zo’n 4 minuutjes, draai om en bak nog zo’n 4 minuutjes. (Blijf erbij, ieder wafelijzer is anders).

 

SONY DSC

 

Spinazie-Wortel wafels (6)

Ingrediënten:

3 (bio) eieren
2 flinke handen verse spinazie
100 gr fijn gesneden wortel
80 gr amandelmeel
10 gr arrowroot
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
2 tl koekkruiden
½ tl Keltisch zeezout (alleen wanneer de koekkruiden zoutloos zijn)
1 flinke el ahornsiroop
1 tl vanille extract
Kokosolie

Bereiding:

Meng het amandelmeel, de arrowroot samen met het bakpoeder en de koekkruiden (en het eventuele zout), goed door elkaar.

Laat het wafelijzer warm worden.

Doe de eieren samen met de spinazie, stukjes wortel, ahornsiroop en vanille in een maatbeker en mix er met de staafmixer een egale, vloeibare massa van.

Schep de droge ingrediënten door het vloeibare mengsel.

Vet het wafelijzer in met kokosolie en verdeel het beslag over het ijzer. Bak zo’n 4 minuutjes, draai om en bak nog zo’n 4 minuutjes. (Blijf erbij, ieder wafelijzer is anders).

Ook koud lekker om mee te nemen naar het werk/school/pretpark/lange autorit. Je kunt beide soorten wafels goed (per stuk) invriezen. Geen wafelijzer? Maak er lekker pannenkoeken van!

Geniet, Mandy
Avocado – Bacon: GV – LV – SV – KA
Spinazie – Wortel: GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

7 reacties

  1. Ha Mandy.
    Die spinaziedingen zag ik toch niet zo zitten, dus heb me laten inspireren door jou. NEt gesmuld van een wortel-kokoswafel met een beetje van jou en een beetje van mij:). Amandelmeel, ei, arrowroot, beetje kokosmeel, beetje quinoameel, geraspte kokos en lekker koekkruiden erdoor. Erg lekker! Zit nog te denken aan een variatie met appel(moes) en /of chocolade…. Of juist wortel met pittige kruiden…. als lunchwafel ofzo….. Mogelijkheden genoeg! Dankjewle voor de inspiratie!

  2. Hoi Mandy, dankjewel voor je recepten en inspiratie, ik vind het super! Heb zojuist met de lunch de avocado-bacon wafel gemaakt. Omdat ik alleen thuis ben, heb ik het recept gehalveerd. Na het mengen van de ingrediënten vond ik het beslag (deeg) te dik en heb ik er een eitje aan toegevoegd. Desondanks zijn de wafels nu heel droog 🙁 Wat doe ik toch verkeerd? Ik geloof niet dat kokosmeel en ik vriendjes gaan worden, want dit is me al vaker gebeurd…Tips zijn heel welkom! Groetjes, Annemieke ps de smaak was goed en wat zagen ze er mooi uit! Foto staat op Instagram @eethetbeter

  3. Hoi Annemieke,

    Ze zagen er inderdaad heerlijk uit! Halveren van een recept vind ik sowieso lastig bijrecepten met 3 eieren 😉 Verder heb je er lekker je eigen draai aan gegeven (wat ik ook zou doen), maar wat er dan 'mis' gaat, geen idee? Quinoameel maakt ook nogal droog, dus misschien de combi? Groetjes, Mandy

  4. Hai Mandy,

    Welk meel zou ik kunnrn gebtuiken in plaats van amandelmeel?!

    Groetjes Robin

    1. Hoi Robin, Je kunt amandelmeel 1 op 1 vervangen met elk ander meel naar keuze. Met uitzondering van kokosmeel.
      Groetjes, Mandy

Geef een reactie