Kipgehaktbrood

Mijn allerliefste schoonzusje kwam gisteren lunchen. De allerliefste? Maak je onderscheid?
Neeeee, ik heb er maar 1 dus dan is het makkelijk hè. 😉 

Ik hield daarna wat pistachenotenpesto van PuurHomeMade (maar dan met een teentje knoflook) en verse spinazie over. Al snuffelend door de koelkast stuitte ik op wat kipgehakt dat ook op mocht. 

Hmmm…wat maak ik daar nu even snel (ook dat nog) van? Ik snuffel graag tussen de recepten van collega-bloggers (ook als het niet voor de maandelijkse receptenruil is). Zo kwam ik uit bij het gehaktbrood van Mind your Feed. Het originele recept vind je HIER

Ik deed er zoals gewoonlijk mijn ‘eigen ding’ mee. Ik postte het resultaat op Facebook maar ik vond dat ik mijn facebookloze lezers dit recept niet mocht ontzeggen, zo lekker, vandaar dit blog.

De foto is uit eigen iphone en dus niet door m’n lieve wederhelft geschoten. Beetje jammer… 😉 maar ik ging er dus eigenlijk geen blog aan wagen.

Kipgehaktbrood

Mijn versie:

350 gram kipgehakt
150 gram verse spinazie
1 el pistachenotenpesto (met een teentje knoflook)
50 gram lente-ui (of 1 sjalotje)
1 teentje knoflook
1 ei
1 tl Keltisch zeezout
flinke draai zwarte peper
2 el boekweitmeel
1 el kokosmeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de verse spinazie samen met de knoflook en lente-ui fijn in de keukenmachine. Doe dit samen met het ei, de kruiden en de meelsoorten bij het gehakt en meng het goed door elkaar. Schep het gehaktmengsel in een met bakpapier bekleed (of siliconen) cakeblik en zit dit voor een uurtje in het midden van de oven.

Ook heerlijk koud en fijn om mee te nemen als lunch.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie