Kipgehaktbrood

Mijn allerliefste schoonzusje kwam gisteren lunchen. De allerliefste? Maak je onderscheid?
Neeeee, ik heb er maar 1 dus dan is het makkelijk hè. 😉 

Ik hield daarna wat pistachenotenpesto van PuurHomeMade (maar dan met een teentje knoflook) en verse spinazie over. Al snuffelend door de koelkast stuitte ik op wat kipgehakt dat ook op mocht. 

Hmmm…wat maak ik daar nu even snel (ook dat nog) van? Ik snuffel graag tussen de recepten van collega-bloggers (ook als het niet voor de maandelijkse receptenruil is). Zo kwam ik uit bij het gehaktbrood van Mind your Feed. Het originele recept vind je HIER

Ik deed er zoals gewoonlijk mijn ‘eigen ding’ mee. Ik postte het resultaat op Facebook maar ik vond dat ik mijn facebookloze lezers dit recept niet mocht ontzeggen, zo lekker, vandaar dit blog.

De foto is uit eigen iphone en dus niet door m’n lieve wederhelft geschoten. Beetje jammer… 😉 maar ik ging er dus eigenlijk geen blog aan wagen.

Kipgehaktbrood

Mijn versie:

350 gram kipgehakt
150 gram verse spinazie
1 el pistachenotenpesto (met een teentje knoflook)
50 gram lente-ui (of 1 sjalotje)
1 teentje knoflook
1 ei
1 tl Keltisch zeezout
flinke draai zwarte peper
2 el boekweitmeel
1 el kokosmeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de verse spinazie samen met de knoflook en lente-ui fijn in de keukenmachine. Doe dit samen met het ei, de kruiden en de meelsoorten bij het gehakt en meng het goed door elkaar. Schep het gehaktmengsel in een met bakpapier bekleed (of siliconen) cakeblik en zit dit voor een uurtje in het midden van de oven.

Ook heerlijk koud en fijn om mee te nemen als lunch.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord