Raapstelen stamppotje

Raapstelen horen bij de lente maar er is zeker ook een herfstteelt. Het is dan wat minder omdat er dan veel behoefte is aan koolsoorten, maar ze zijn er wel! Stamppot is ook zo’n behoefte die vanaf de herfstperiode weer de kop op steekt en als je dan geen aardappelen eet komt het op creativiteit aan!

Aardappelen hebben een hoge glycemische index en mijn lichaam reageert altijd ‘agressief’ op aardappel-inname. Na het eten van aardappelen krijg ik snel weer honger en word ik moe. Ik ben gevoelig voor veel nachtschades, zo dus ook de aardappel. Niet dat aardappelen ‘slecht’ zijn hoor, Ze hebben ook veel goede eigenschappen, maar voor mij niet de beste keuze. En als ik dan kan kiezen tussen een extra portie groenten of deze aardse knol, dan ik voor mij de keuze snel gemaakt net zoals dit gerecht! 

Ingrediënten voor 2 grote porties:

350 gr raapstelen (gesneden)
1 bloemkool (in roosjes)
1 sjalotje (gesnipperd)
1 gistvrij bouillonblokje (Terrasana)
2 el grove mosterd
150 gr bio spekreepjes

Bereiding:

Kook de bloemkool gaar in ruim water met het bouillonblokje.
Bak de sjalot samen met de spekreepjes bruin en zet apart.

Giet de bloemkool af en pureer deze met de staafmixer samen met de mosterd.
Schep er de spek, sjalot en raapstelen rustig doorheen.
proef of je nog wat kruiden zou willen toevoegen.
Wij vinden het zo krachtig genoeg maar ieder z’n smaak.

Je kunt hier allerlei groenten voor gebruik, rauw of gekookt. Boerenkool, rode kool, wortel, spinazie etc. Leef je uit zou ik zeggen en maak er je eigen ‘ding’ van. Weet je wat me leuk lijkt? Als jullie gerechten maken van mijn blog (of jullie eigen variant daarop), dat jullie die dan (liefst met een foto) delen op mijn facebookpagina? Zo inspireren we elkaar! 😀 Ik kijk er naar uit.

raapsteelstamp

 

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie