Raapstelen stamppotje

Raapstelen horen bij de lente maar er is zeker ook een herfstteelt. Het is dan wat minder omdat er dan veel behoefte is aan koolsoorten, maar ze zijn er wel! Stamppot is ook zo’n behoefte die vanaf de herfstperiode weer de kop op steekt en als je dan geen aardappelen eet komt het op creativiteit aan!

Aardappelen hebben een hoge glycemische index en mijn lichaam reageert altijd ‘agressief’ op aardappel-inname. Na het eten van aardappelen krijg ik snel weer honger en word ik moe. Ik ben gevoelig voor veel nachtschades, zo dus ook de aardappel. Niet dat aardappelen ‘slecht’ zijn hoor, Ze hebben ook veel goede eigenschappen, maar voor mij niet de beste keuze. En als ik dan kan kiezen tussen een extra portie groenten of deze aardse knol, dan ik voor mij de keuze snel gemaakt net zoals dit gerecht! 

Ingrediënten voor 2 grote porties:

350 gr raapstelen (gesneden)
1 bloemkool (in roosjes)
1 sjalotje (gesnipperd)
1 gistvrij bouillonblokje (Terrasana)
2 el grove mosterd
150 gr bio spekreepjes

Bereiding:

Kook de bloemkool gaar in ruim water met het bouillonblokje.
Bak de sjalot samen met de spekreepjes bruin en zet apart.

Giet de bloemkool af en pureer deze met de staafmixer samen met de mosterd.
Schep er de spek, sjalot en raapstelen rustig doorheen.
proef of je nog wat kruiden zou willen toevoegen.
Wij vinden het zo krachtig genoeg maar ieder z’n smaak.

Je kunt hier allerlei groenten voor gebruik, rauw of gekookt. Boerenkool, rode kool, wortel, spinazie etc. Leef je uit zou ik zeggen en maak er je eigen ‘ding’ van. Weet je wat me leuk lijkt? Als jullie gerechten maken van mijn blog (of jullie eigen variant daarop), dat jullie die dan (liefst met een foto) delen op mijn facebookpagina? Zo inspireren we elkaar! 😀 Ik kijk er naar uit.

raapsteelstamp

 

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord