Heleen vraagt (4)

Terugblikken en successen vieren.

Ik begin het jaar eens met iets nieuws: positief terugkijken!
Ik mag namelijk leren (van mezelf) om meer te genieten van hetgeen ik heb bereikt, in plaats van weer meteen nieuwe dingen/doelen toe te voegen.
Dus..wat is er in 2014 gebeurd waar ik trots op mag zijn?
Qua voeding ben ik trots op:
1. Vervangen van brood (pasta en rijst stond al langer niet op mijn menu) voor crackers met pit (KLIK), of gewoonweg meer groenten in de vorm van salades en ontbijt van geitenyoghurt met rauwe noten en kokosrasp.
crackers2
2. Het eten van allerlei soorten groenten die ik daarvoor niet of nauwelijks at; bloemkool, broccoli, pastinaak, zoete aardappel, bieten. Ik verorber dagelijks echt met een grote grijns een hele groenteberg.
Qua bewegen ben ik oprecht trots op:
1. Een tweetal vakanties, die puur in het teken stonden van fietsen. Fietsen door Drenthe (waar we succesvol de  fietsvierdaagse konden ontwijken :-), en daarna een fietstocht van zo’n 600 km in 1 week van Oostenrijk (Ehrwald) naar Italie (Verona). Geen mooier cadeau dan in een zonovergoten Verona aankomen als prachtig eind-décor.
2. mijn wekelijkse wandeling met een vriendin op de dinsdagavond. We houden de pas er in, de gesprekken zijn ook “voedend”.
Qua “zorgen voor mezelf”  ben ik superblij met:
1. De aanschaf van een bureaustoel voor thuiswerken die me dwingt om mijn rugspieren te gebruiken.
2. Eerder toegeven aan vermoeidheid en mijn bedje opzoeken in plaats van mezelf vermanend toespreken.
Ik ben echt super benieuwd waar jullie “trots” van 2014 zit! Genieten jullie nog even mee van het afgelopen resultaat en jaar? Wat wil jij daarover delen?
Ik hoor het graag hieronder in een reactie of op Facebook (KLIK). Zo kunnen we elkaar inspireren met onze persoonlijke successen.
Voor 2015 wil ik met name meditatie/rust toevoegen, qua bewegen meer oefeningen gaan doen voor mijn rug en meer tijd besteden aan mijn vrienden.
Mandy, heb jij nog tips hoe ik deze andere zaken kan integreren in mijn puur en lekker leven?
Pure groeten, Heleen
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie