Bietencarpaccio

Gisteren mochten wij een (meer dan) gezellige groep dames ontvangen op de Puur en Lekker Leven paasspecial workshop. Het woord zegt het al, het was een speciale workshop (KLIK) die echt maar 1 keer in deze vorm aangeboden werd. 

De meesten van deze groep bezoekers hadden wij al eens mogen verwelkomen. Daarnaast ‘spreken’ zij elkaar regelmatig in de besloten groep op Facebook, speciaal voor workshopbezoekers. Het was dus een gezellig en enthousiast ‘kwetterfestijn’. Iedereen deelde zijn val- en opstaanmomentjes op weg naar een puur en lekker leven. Voor iedereen heel herkenbaar en er werd dan ook (naast smakelijk gegeten) smakelijk gelachen. 

Ze maakten gevulde eieren (op en top Pasen), quiche met geitenkaas en groene asperges, raapstelensoep en teffcrackers. Maar ook…de bietencarpaccio van paleomadesimple. Het was namelijk ook weer tijd voor de receptenruil van deze maand (pfoe nu wel NET binnen de maand gebleven) 😉 

Het was het feestelijkste en kleurrijkste gerecht op tafel en er is door iedereen van gesmuld! Het originele recept vind je HIER. Ik heb er natuurlijk een Mandy-variant op gemaakt, zoals jullie inmiddels gewend zijn. Wat je op de foto ziet is een dubbele portie, we waren tenslotte met 10-en. 

Prachtig toch? Hoe mooi zal dit staan op (bijvoorbeeld) een barbecue buffet deze zomer? Maar tijdens een Paasbrunch kan natuurlijk ook. Dan hoef je niet zo lang te wachten. 😉 

 

SONY DSC

Ingrediënten:
3 gekookte  (bio) bietjes
1 (bloed) sinaasappel
1 rode ui (in fijne halve ringen)
2 el ongezouten pistachenoten
paar takjes verse munt
1 el suikervrije mayonaise
peper en zeezout
zachte geitenkaas (naar smaak)
Bereiding:
Snijd dunne plakjes van twee gekookte bieten met behulp van een (kaas)schaaf, mandoline of een scherp mesje. Verdeel de plakjes mooi over een bord.
Snijd de derde biet in blokjes en doe deze in een keukenmachine.
Snijd met een scherp mesje de schil van de sinaasappel (inclusief het witte velletje). Haal de partjes los en kies ongeveer 10 mooie partjes. Halveer de partjes.
Snijd de rode ui in fijne ringen en snijd deze nog een keer doormidden.
Vang ongeveer 1 el sap uit de rest van de sinaasappelpartjes op en doe dit bij de bietjes in de keukenmachine. Voeg hier 1 el mayonaise, peper en zeezout aan toe en pureer tot een gladde, luchtige massa.
Verdeel de  stukjes sinaasappel, de uiringen en de bietensaus over het bord.
Hak de pistachenoten en de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel dit ook over het bord.
Verdeel er tot slot wat verse munt overheen.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV 
 
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord