Lente in de Lucht en in je Lijf

Ook al wil het maar niet ECHT lente worden, ik voel toch kriebels! Dat houd voor mij in dat ik graag wil schoonmaken. Die mensen die mij kennen denken nu, serieus?! Dat is namelijk helemaal niet zo mijn ding (zacht uitgedrukt). Ik vind zelf dat ik veeeel beter ben in andere dingen. 

Ik praat hier dan ook over een fysieke schoonmaak en de lente is daar het ideale moment bij uitstek voor.

Afgelopen maandag ben ik gestart met een milde schoonmaak. Voor mij hield dat in: geen vlees, geen zuivel, geen suiker (geraffineerde) en geen brood e.d. zelfs niet mijn zelfgemaakte brood en crackers. De dagen waren gevuld met liters groene smoothie, zelfgemaakte soepen, goedgevulde salades, fruit, kruidenthee, water en dit alles aangevuld en opgeleukt met noten, zaden, pitten en af en toe een gekookt ei (het ei mocht blijven). Binnen no-time sliep ik dieper en werd ik fitter (voor de wekker) wakker. Overdag voel ik me rustiger. Ja, dat vooral. Ik sta in de ‘zen-modus’, heerlijk! Ik heb er dan ook voor gekozen er nog maar een ‘schone’ week aan te plakken. 🙂 

Ik raad het iedereen aan om je lichaam eens een rustweek te gunnen en te kijken/voelen wat dit je oplevert. Even back-to-basic, bewust worden en kritisch kijken naar je huidige eet/leefpatroon. Na deze week kun je dan weer rustig je (eventueel aangepaste) leefpatroon oppakken.

Ik (braaf zoals ik ben) heb alles wat ik gegeten heb, opgeschreven. Er zat onder andere een soep bij die ik de moeite van het delen waard vind.

Vegetarische bleekselderij soep.
Ook voor de niet bleekselderij liefhebbers de moeite van het proberen waard. De smaak overheerst zeer zeker niet!

Ingrediënten (voor 2 pers.):

200 gr bio bleekselderij in kleine stukjes
150 gr bio wortel in kleine stukjes
250 ml bio groentebouillon (gist- en suikervrij van Terrasana)
knoflookpoeder, peper, pittige paprikapoeder, kurkuma
1 el kokosolie
verse bieslook naar smaak
1 kop verse basilicum
5 groene olijven
1 tl appelazijn
1 tl grove mosterd
1 el tomatenpuree

Bereiding:

Doe de olie in een soeppan en doe er de groenten bij, schep dit even om.

Doe er dan de (warme) bouillon bij samen met de gedroogde kruiden, de appelazijn en de mosterd en laat dit kort koken.

Haal dit van het vuur en doe de tomatenpuree, olijven en de verse kruiden erbij en zet de staafmixer erop tot er een mooie egale, dikke soep ontstaat. Schenk er water bij totdat de soep de gewenste dikte heeft.
Direct na het opwarmen serveren.

Geniet, Mandy
GV -SV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie