Bloemkool als ontbijt

Je leest de titel en denkt waarschijnlijk…wat?!

Maar je leest het goed, je kunt van bloemkool een heerlijk warme en zoete pap maken.
De bloemkoolsmaak overheerst helemaal niet en de banaan maakt het lekker zacht en zoet van smaak. Dus voor de ruimdenkenden onder ons, let’s give it a try! 

Bloemkool ontbijt

Ingrediënten (voor 1 persoon):

2 tot 3 grote opscheplepels (150 gr) “bloemkoolrijst
1 (hele) rijpe banaan
1 el homemade muesli
2 el gewelde (nachtje in wat water) en gebroken lijnzaad
kaneel
kardemom
gemberpoeder
kokosolie
*stevia of koud geslingerde honing (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm 1 kleine eetlepel kokosolie in een koekenpan en voeg de bloemkool toe. Bak dit 3 minuten.

Snijd ondertussen de banaan in kleine stukjes of prak ‘m met een vork en voeg deze samen met de kruiden toe.
Bak nog 2 minuten en doe dan het lijnzaadpapje ebij. Roer goed door.  Doe het geheel in een schaaltje en strooi er de homemade muesli over.

* Niet zoet genoeg? Dan kun je er nog wat druppels stevia of koud geslingerde honing aan toe voegen.

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hi,

    Vraagje: wanneer wordt het lijnzaad toegevoegd?

    Dankje!

  2. Goed opgemerkt! Ik heb het recept aangepast. Dankjewel.

Geef een antwoord