Je leest de titel en denkt waarschijnlijk…wat?!
Maar je leest het goed, je kunt van bloemkool een heerlijk warme en zoete pap maken.
De bloemkoolsmaak overheerst helemaal niet en de banaan maakt het lekker zacht en zoet van smaak. Dus voor de ruimdenkenden onder ons, let’s give it a try!
Ingrediënten (voor 1 persoon):
2 tot 3 grote opscheplepels (150 gr) “bloemkoolrijst”
1 (hele) rijpe banaan
1 el homemade muesli
2 el gewelde (nachtje in wat water) en gebroken lijnzaad
kaneel
kardemom
gemberpoeder
kokosolie
*stevia of koud geslingerde honing (optioneel)
Bereidingswijze:
Verwarm 1 kleine eetlepel kokosolie in een koekenpan en voeg de bloemkool toe. Bak dit 3 minuten.
Snijd ondertussen de banaan in kleine stukjes of prak ‘m met een vork en voeg deze samen met de kruiden toe.
Bak nog 2 minuten en doe dan het lijnzaadpapje ebij. Roer goed door. Doe het geheel in een schaaltje en strooi er de homemade muesli over.
* Niet zoet genoeg? Dan kun je er nog wat druppels stevia of koud geslingerde honing aan toe voegen.
Geniet, Mandy
Hi,
Vraagje: wanneer wordt het lijnzaad toegevoegd?
Dankje!
Goed opgemerkt! Ik heb het recept aangepast. Dankjewel.