Bloemkool als ontbijt

Je leest de titel en denkt waarschijnlijk…wat?!

Maar je leest het goed, je kunt van bloemkool een heerlijk warme en zoete pap maken.
De bloemkoolsmaak overheerst helemaal niet en de banaan maakt het lekker zacht en zoet van smaak. Dus voor de ruimdenkenden onder ons, let’s give it a try! 

Bloemkool ontbijt

Ingrediënten (voor 1 persoon):

2 tot 3 grote opscheplepels (150 gr) “bloemkoolrijst
1 (hele) rijpe banaan
1 el homemade muesli
2 el gewelde (nachtje in wat water) en gebroken lijnzaad
kaneel
kardemom
gemberpoeder
kokosolie
*stevia of koud geslingerde honing (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm 1 kleine eetlepel kokosolie in een koekenpan en voeg de bloemkool toe. Bak dit 3 minuten.

Snijd ondertussen de banaan in kleine stukjes of prak ‘m met een vork en voeg deze samen met de kruiden toe.
Bak nog 2 minuten en doe dan het lijnzaadpapje ebij. Roer goed door.  Doe het geheel in een schaaltje en strooi er de homemade muesli over.

* Niet zoet genoeg? Dan kun je er nog wat druppels stevia of koud geslingerde honing aan toe voegen.

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Hi,

    Vraagje: wanneer wordt het lijnzaad toegevoegd?

    Dankje!

Geef een reactie