Broccoli Fingerfood

Oktober alweer. Ik schreef het al op Facebook, ik houd van dit seizoen. De blaadjes aan de bomen (en op de grond) in zoveel verschillende kleuren bruin en groen. Paddenstoelen in alle soorten en maten. Ik verwonder me ieder jaar weer.
Kop in de wind, voeten door de bladeren, de groene lucht opsnuiven en hier en daar een verdwaalde zonnestraal opvangen, heerlijk!

Onze tuin wordt op dit moment winterklaar gemaakt. Dat is naast heel erg fijn, ook zooo leuk! Samen met een hovenier komt er een groep heren (en soms ook een verdwaalde dame), vanuit Prisma hier in de tuin werken als dagbesteding.

Prisma is een participatiecentrum voor mensen met een psychische achtergrond voor wie reguliere maatschappelijke activiteiten en/of regulier werk (nog) niet mogelijk zijn, en die graag actief bezig zijn. Het doel van de activiteiten is het handhaven, of vergroten van de vaardigheden die nodig zijn om in de maatschappij te kunnen functioneren. Hiervoor maken we gebruik van een aanbod van zowel arbeidsmatige als creatieve, educatieve en sportieve activiteiten.

Twee vliegen in 1 klap! Er wordt in onze tuin gewerkt, en zij hebben een tuin om in te werken. Ze zijn met zo’n 10 tot 12 harde werkers. Mooi om te zien en te horen hoe puur, eerlijk en zonder (voor)oordeel ze zijn. Wat dat betreft kunnen wij er allemaal nog wat van leren.

Maar terug naar de tuin. M’n eerste oogst in eigen tuin, viel me wat tegen. Te laat begonnen met zaaien…
Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nu hebben we wel een paar mooie pompoenen kunnen oogsten. En trots dan ik was! Haha, gek eigenlijk hè? Ik heb de soep uit mijn kookboek gemaakt, en er volgen deze maand nog wat pompoenrecepten hier op mijn blog.

Vandaag deel ik eerst nog het recept van de broccoli hapjes. Ik heb het maar fingerfood genoemd omdat mes en vork het in dit geval alleen maar ongezellig maken. Ze zijn warm en koud lekker met bijvoorbeeld een suikervrije tomatenketchup. De volgende dag hebben we ze belegd met een mini reepje geitenkaas en ze daarna onder de gril geschoven. Nou, dat was helemaal zalig!

Op zoek naar een hapje waar groenten in verstopt zitten? Dan stop maar met zoeken, want dit is ‘t!

 

Ingrediënten:

250 gr broccoliroosjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 eieren
70 gr kokosmeel
75 gr geraspte (geiten)kaas
Zwarte peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal de broccoliroosjes in de keukenmachine tot ‘rijst’.
Snijd de sjalot heel fijn en pers de knoflook. Schep dit door de broccolirijst.
Breng op smaak met peper en zout.

Mix de eieren met de staafmixer en schenk deze bij het broccolimengsel.
Voeg nu het meel en de geraspte kaas toe, en meng dit goed door elkaar.

Maak hier broccoli staafjes van (vorm van een mini kroketje), van circa 20 gram per stuk.

Leg ze allemaal naast elkaar op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Zet ze zo’n 15-16 minuutjes in de oven. Dan zijn de lichtbruin gebakken.
Serveer met homemade mayo of een andere suikervrije (dip)saus naar keuze.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Ze zien er super lekker uit! Ik ga ze zeker eens maken maar dan met schapenkaas! Mmmmmm! ????

Geef een antwoord