Broccoli-pesto en vakantieheupen

Ik was er even niet, hadden jullie dat in de¬†gaten ūüôā ? Ik was heerlijk op vakantie. Uitrusten, vitamine D opdoen en lekker eten¬†en drinken. Ik heb heerlijk genoten van de plaatselijke (zoete) hapjes en¬†drankjes en het samenzijn en zo af en toe meer dan eens opgeschept. Toch word ik een beetje onrustig als ik voor een langere periode geen ‘vinger in de pan’ heb.¬†

Ik kies tijdens zo’n zonovergoten vakantie heel bewust voor minder puur (maar wel heel lekker) maar weet precies wat er in mijn mond verdwijnt. Daarom kies ik naast de minder goede traktaties ook voor gezond en volwaardig eten en heb ik zeker 3 (van de 12) balansdagen ingelast.

Toch zit m‚Äôn broek strakker dan ik wil en neem¬†ik in de spiegel ‘vakantieheupen’ waar.¬†Daar baal ik stiekem van, net zoals¬†iedereen.¬†

Mijn manier om deze vakantieheupen weer te laten slinken is voldoende echte voeding eten, niet ineens op extreem weinig calorie√ęn of koolhydraten gaan¬†zitten, mijn zondes voor een aantal weken weglaten en weer een goed ritme in¬†m‚Äôn eetpatroon aanbrengen. Genieten van pure, voedzame, onbewerkte en¬†vezelrijke producten. Ik laat mijn stukje pure chocolade staan en eet wat minder fruit totdat de broek weer lekker zit.¬†

Om meteen in de goede stemming te komen startte ik op de dag van thuiskomst met een heerlijke gezonde detox smoothie die ik met jullie deelde op Instagram en Facebook. Zo heb ik weer wat vitamines binnen (want ik laat m’n supplementen lekker thuis) en verlies ik ook direct het vocht (wat je lichaam zo heerlijk gaat vasthouden tijdens een vlucht). Ik heb trouwens wel wat berichten gepost op Instagram tijdens de vakantie dus voor een kleine compilatie volg me HIER.

Ook ga ik (voor het eerst) vanaf vrijdag, 3 dagen sapvasten. Er komt een lang weekend aan zonder verplichtingen en het wordt heerlijk weer dus ik dacht, dit is HET moment om dat eens te ervaren. Dit doe ik niet alleen voor de broek maar ook voor het goede gevoel wat je eraan over schijnt te houden. Ik ben benieuwd! Ik zal mijn ervaring hier met jullie delen. 

Vandaag deel ik deze pure en lekkere broccoli-pesto. Heerlijk (warm) door de courgetti pasta of (koud) op een cracker met pit of door een salade. Zo’n 4 dagen houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. 

Broccolipesto

Ingredi√ęnten:
1 stronk broccoli (roosjes)
1 sjalotje (in stukken)
1 teentje knoflook (of meer)
1 stengel bleekselderij (in stukjes)
1 el pistachenootjes (optioneel) ik had ze nog staan en weet dat het lekker is
1 bouillonblokje (gistvrij)
¬Ĺ¬† liter water
Peper
2 el extra vergine olijfolie
flinke hand verse basilicum
Bereiding:
Kook de broccoliroosjes samen met de bleekselderij, knoflook en sjalot zo’n 4 minuutjes in de bouillon.

Kook de laatste minuut de pistachenootjes mee.

Schep 4 eetlepels kookvocht uit de pan en zet opzij. Giet de groenten af. Doe deze samen met de 4 eetlepels kookvocht, olijfolie en de basilicum in een maatbeker en maak er met de staafmixer een mooie, egale pesto van. Breng op smaak met peper.

Geniet, Mandy
SV – LV – KA – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord