Broccoli-pesto en vakantieheupen

Ik was er even niet, hadden jullie dat in deĀ gaten šŸ™‚ ? Ik was heerlijk op vakantie. Uitrusten, vitamine D opdoen en lekker etenĀ en drinken. Ik heb heerlijk genoten van de plaatselijke (zoete) hapjes enĀ drankjes en het samenzijn en zo af en toe meer dan eens opgeschept. Toch word ik een beetje onrustig als ik voor een langere periode geen ‘vinger in de pan’ heb.Ā 

Ik kies tijdens zoā€™n zonovergoten vakantie heel bewustĀ voor minder puur (maar wel heel lekker) maar weet precies wat er in mijn mond verdwijnt. Daarom kies ik naast de minderĀ goede traktaties ook voor gezond en volwaardig eten en heb ik zeker 3 (van deĀ 12) balansdagen ingelast.

Toch zit mā€™n broek strakker dan ik wil en neemĀ ik in de spiegel ‘vakantieheupen’ waar.Ā Daar baal ik stiekem van, net zoalsĀ iedereen.Ā 

Mijn manier om deze vakantieheupen weer te laten slinken is voldoende echte voeding eten, niet ineens op extreem weinig calorieĆ«n of koolhydraten gaanĀ zitten, mijn zondes voor een aantal weken weglaten en weer een goed ritme inĀ mā€™n eetpatroon aanbrengen. Genieten van pure, voedzame, onbewerkte enĀ vezelrijke producten. Ik laat mijn stukje pure chocolade staan en eet wat minder fruit totdat de broek weer lekker zit.Ā 

Om meteen in de goede stemming te komen startteĀ ik op de dag van thuiskomst met een heerlijke gezonde detox smoothie die ikĀ met jullie deelde op Instagram en Facebook. Zo heb ik weer watĀ vitamines binnen (want ik laat mā€™n supplementen lekker thuis) en verlies ik ookĀ direct het vocht (wat je lichaam zo heerlijk gaat vasthouden tijdens een vlucht). Ik heb trouwens wel wat berichten gepost op Instagram tijdens de vakantie dus voor een kleine compilatie volg me HIER.

Ook ga ik (voor het eerst) vanaf vrijdag, 3Ā dagen sapvasten. Er komt een lang weekend aan zonder verplichtingen en het wordt heerlijk weer dus ikĀ dacht, dit is HET moment om dat eens te ervaren. Dit doe ik niet alleen voor deĀ broek maar ook voor het goede gevoel wat je eraan over schijnt te houden. IkĀ ben benieuwd! Ik zal mijn ervaring hier met jullie delen.Ā 

Vandaag deel ik deze pure enĀ lekkere broccoli-pesto. Heerlijk (warm) door de courgetti pasta of (koud) op eenĀ cracker met pit of door een salade. Zoā€™n 4 dagen houdbaar in een afgesloten potĀ in de koelkast.Ā 

Broccolipesto

Ingrediƫnten:
1 stronk broccoli (roosjes)
1 sjalotje (in stukken)
1 teentje knoflook (of meer)
1 stengel bleekselderij (in stukjes)
1 el pistachenootjes (optioneel) ik had ze nog staan en weet dat het lekker is
1 bouillonblokje (gistvrij)
Ā½Ā  liter water
Peper
2 el extra vergine olijfolie
flinke hand verse basilicum
Bereiding:
Kook de broccoliroosjes samen met deĀ bleekselderij, knoflook en sjalot zoā€™n 4 minuutjes in de bouillon.

Kook de laatste minuut deĀ pistachenootjes mee.

Schep 4Ā eetlepels kookvocht uit de pan en zet opzij. Giet de groenten af. Doe dezeĀ samen met de 4 eetlepels kookvocht, olijfolie en de basilicum in een maatbekerĀ en maak er met de staafmixer een mooie, egale pesto van. Breng op smaak met peper.

Geniet, Mandy
SV – LV – KA – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord