Broccoli-Tonijn Burgers

Soms heb je alleen nog een sneue stronk broccoli en wat schapenkaas in de koelkast liggen….en dat was het dan. Toch moet er een leuke lunch op tafel komen. Wat doe je dan? Eens kijken wat er allemaal in de voorraadkast te vinden is. Ik vond daar warempel een blikje tonijn (op water).
3 ingrediënten die meer dan prima matchen (vind ik dan hè). 

Zo ontstonden deze smaakvolle en voedzame burgers!
Omdat ze koud ook zo lekker zijn, kun je deze burgers ook meenemen in je lunchtrommel. 🙂

Ingrediënten (4 burgers):

1 flinke stronk broccoli
1 blikje tonijn op water (duurzame vangst)
1 el psylliumvezels (colon clean) of kokosmeel
1 el roquefort (blauwe schapenkaas)
1 blokje (gistvrije) bouillon
kokosolie

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd deze in dunne plakjes. Kook de roosjes en de plakjes in de bouillon gaar, giet af en laat even afkoelen. Doe de gare broccoli samen met de uitgelekte tonijn en de kaas in een flinke bak en maak dit tot een puree met de staafmixer. Schep de colon clean of het kokosmeel goed door de puree.

Doe wat kokosolie in een bakpan. Verdeel de puree in vieren, leg in de pan en vorm er met een lepel burgers van. Laat rustig bakken en keer ze op zijn tijd. Laat ze op een rooster goed afkoelen. Lekker met een lik (homemade) mayonaise met bieslook.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

9 reacties

  1. het was erg lekker, maar het valt uitelkaar, hoe krijg je het compact? Meer kokos? of iets anders. Op deze manier krijg ik het nooit naar m'n werk.
    Groetjes Paul

  2. Heb je kokosmeel gebruikt Paul? Dat is inderdaad wat het bindt. Een eetlepel meer zal vast zijn werk doen. Groetjes, Mandy

  3. Ik vraag me hetzelfde af als Heleen: als je dit als avondeten eet: is dit dan voor 4 personen of voor twee?

  4. Wij eten voor lunch of diner ieder 2 burgers Mamuys. 😀

  5. Kan ik ipv kokosmeel ook kastanjemeel gebruiken Mandy?

  6. Ik gebruik het kokosmeel echt voor de binding van de burgers. Ik weet niet of dat met kastanjemeel gaat lukken Iris. Mocht je het proberen dan hoor ik 't graag.

  7. kun je deze burgers ook invriezen

  8. Ik denk dat ze dan erg nat worden Anna.

  9. Dit recept zou ik graag proberen echter ik lust geen schapenkaas of geitenkaas . Kan ik hier eventueel mozzarella voor gebruiken? Is voor mij zachter van smaak.

Geef een antwoord