Broccoli-Tonijn Burgers

Soms heb je alleen nog een sneue stronk broccoli en wat schapenkaas in de koelkast liggen….en dat was het dan. Toch moet er een leuke lunch op tafel komen. Wat doe je dan? Eens kijken wat er allemaal in de voorraadkast te vinden is. Ik vond daar warempel een blikje tonijn (op water).
3 ingrediënten die meer dan prima matchen (vind ik dan hè). 

Zo ontstonden deze smaakvolle en voedzame burgers!
Omdat ze koud ook zo lekker zijn, kun je deze burgers ook meenemen in je lunchtrommel. 🙂

Ingrediënten (4 burgers):

1 flinke stronk broccoli
1 blikje tonijn op water (duurzame vangst)
1 el psylliumvezels (colon clean) of kokosmeel
1 el roquefort (blauwe schapenkaas)
1 blokje (gistvrije) bouillon
kokosolie

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd deze in dunne plakjes. Kook de roosjes en de plakjes in de bouillon gaar, giet af en laat even afkoelen. Doe de gare broccoli samen met de uitgelekte tonijn en de kaas in een flinke bak en maak dit tot een puree met de staafmixer. Schep de colon clean of het kokosmeel goed door de puree.

Doe wat kokosolie in een bakpan. Verdeel de puree in vieren, leg in de pan en vorm er met een lepel burgers van. Laat rustig bakken en keer ze op zijn tijd. Laat ze op een rooster goed afkoelen. Lekker met een lik (homemade) mayonaise met bieslook.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

8 reacties

  1. het was erg lekker, maar het valt uitelkaar, hoe krijg je het compact? Meer kokos? of iets anders. Op deze manier krijg ik het nooit naar m'n werk.
    Groetjes Paul

    1. Heb je kokosmeel gebruikt Paul? Dat is inderdaad wat het bindt. Een eetlepel meer zal vast zijn werk doen. Groetjes, Mandy

  2. Ik vraag me hetzelfde af als Heleen: als je dit als avondeten eet: is dit dan voor 4 personen of voor twee?

    1. Ik gebruik het kokosmeel echt voor de binding van de burgers. Ik weet niet of dat met kastanjemeel gaat lukken Iris. Mocht je het proberen dan hoor ik 't graag.

Geef een reactie