Wat een lekker en gezond hapje is dit toch! Het staat ook altijd te pronken op tafel. Naast lekker en gezond is het ook nog eens een knap hapje. Het valt bij de meeste kinderen ook meer dan in de smaak. Dus eigenlijk past het bij iedere feestelijke gelegenheid.
Stuur je mij een foto wanneer jij ze hebt gemaakt op je eerst volgende feestelijkheid? Maak je iets anders van mijn blog of uit mijn kookboek (KLIK)? Ook dan vind ik foto’s heel leuk! [email protected]
20 mini mozzarella’s
20 basilicumblaadjes
25 gr pijnboompitten
6 el milde olijfolie
Gehaktballetjes:
roomboter, ghee of kokosolie om in te bakken.
Bereiding:
Maak de pesto door alle pesto ingrediënten in de keukenmachine te mixen tot een mooie egale mousse. Dep de mini mozzarella droog met keukenpapier, doe ze in een schaal en schep er 2 eetlepels pesto doorheen. Dek af en zet het liefst een nachtje in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai er zo’n 20 balletjes van circa 15 gram per stuk van. Bak deze in roomboter, ghee of kokosolie in circa 2x 5 minuutjes aan iedere kant, mooi bruin en gaar. Laat afkoelen.
Prik een blaadje basilicum, een cherrytomaatje, een pesto mozzarella en een kipgehaktballetje aan een leuke prikker en prik deze eventueel in een met aluminium verpakt stuk piepschuim of oase.
Geniet, Mandy
GV – SV – KA
Hallo Mandy,
Ik ben nu de pesto voor de caprese sticks aan het maken en vraag me af of er geen pijnboompitten doorheen moeten.
Groetjes Megan
Hoi Megan, Je hebt helemaal gelijk. Dankjewel voor je oplettendheid! Groetjes, Mandy