Limoen Mousse

Er kwamen afgelopen week vrienden eten.  Ik wilde een mousse maken van avocado, maar dan eens niet met chocolade zoals DEZE.

Ik vond een limoentje en een paar rijpe bananen op de fruitschaal. Meer had ik ook niet nodig voor dit fris-zoete dessert. Je kunt er 4 kleine dessertjes van maken maar ook 2 voedzame, zomerse ontbijtjes. Het viel bij onze gasten bijzonder goed in de smaak! 

Op de foto zijn de moussejes gedecoreerd met Japanse wijnbesjes uit eigen tuin. Ik heb ze nog nooit in een winkel gezien. Deze struik met vruchtjes is familie van de roos en heeft dus ook stekels. Hele fijne, venijnige stekels die rond de stengels zitten. Het draagt fris-zoete, ietwat plakkerige vruchtjes die wat lijken op mini framboosjes. De besjes bevatten veel vitamine C.

Ik gebruikte ook madeliefjes. Dat vind ik altijd zo schattig. En ja, die zijn eetbaar en heilzaam. Ze werken kalmerend bij krampen, ze zijn bloedzuiverend en ondersteunen de lever. Ze zijn heel neutraal van smaak. Wil je meer weten over eetbare kruiden en planten? Loop dan volgend jaar eens met Syl mee, tijdens de Culinaire Kruidenwandeling, gezellig!

limoen desert 1
limoen desert
Ingrediënten:

1 avocado
2 rijpe bananen
1 limoen

Eetbare bloemetjes en verse rode vruchtjes ter decoratie.

Bereiding:

Rasp de limoen en zet dit opzij. Pers nu de limoen uit.
Schil de bananen en de schep het vruchtvlees uit de avocado.

Doe het vruchtvlees samen met de bananen en het limoensap in een keukenmachine of blender en draai er een mooie egale mousse van. Schep hier rustig de limoenrasp doorheen.

Verdeel over 4 glazen schaaltjes en decoreer met eetbare bloemetjes en (rode) vruchtjes. Serveer direct anders krijgen ze een ‘bruin’ bovenlaagje. Dat is niet minder lekker, maar wel een stuk minder mooi.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord