Ei-Tonijn Salade

Even ‘niks’ in huis…..

Als je dan gaat zoeken kom je vaak nog veel eetbare producten tegen die goed bij elkaar passen. 
Ik vervang ‘brood’ (lees: het brood/crackers wat ik zelf bak) (vooral in de zomer) vaak door een groot blad van een groentesoort die zich daarvoor leent. (Sla, Paksoi) Deze voorzie ik dan van beleg (zoals bijvoorbeeld deze snelle ei-tonijn salade) en vouw het dubbel. Zo creëer je een heerlijk fris, zomers ‘broodje’. 

eitonijn

Ingrediënten:

2 gekookte eieren (prakken) en wegzetten
1 blikje duurzame tonijn op water (water eraf gieten)
kurkuma, zwarte peper, paprikapoeder, cayenne peper, mespuntje knoflookpuree
2 el (homemade) mayonaise
2 zongedroogde tomaatjes (op olie)
snuf Keltisch zeezout
verse bieslook en peterselie (naar behoefte)

Garnering: komkommer, Cherry tomaatjes, bleekselderij, basilicum

Bereiding:

Alles (m.u.v. de eieren, de bieslook, de peterselie) met de staafmixer mooi egaal maken.

Dan door de geprakte eieren scheppen en nog wat verse bieslook en peterselie erdoor.

Klaar! (i.p.v. tomaatjes zijn kappertjes ook lekker).

Schep op 2 grote bladeren (sla) een eetlepel salade.

De rest kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.