Ei-Tonijn Salade

Even ‘niks’ in huis…..

Als je dan gaat zoeken kom je vaak nog veel eetbare producten tegen die goed bij elkaar passen. 
Ik vervang ‘brood’ (lees: het brood/crackers wat ik zelf bak) (vooral in de zomer) vaak door een groot blad van een groentesoort die zich daarvoor leent. (Sla, Paksoi) Deze voorzie ik dan van beleg (zoals bijvoorbeeld deze snelle ei-tonijn salade) en vouw het dubbel. Zo creëer je een heerlijk fris, zomers ‘broodje’. 

eitonijn

Ingrediënten:

2 gekookte eieren (prakken) en wegzetten
1 blikje duurzame tonijn op water (water eraf gieten)
kurkuma, zwarte peper, paprikapoeder, cayenne peper, mespuntje knoflookpuree
2 el (homemade) mayonaise
2 zongedroogde tomaatjes (op olie)
snuf Keltisch zeezout
verse bieslook en peterselie (naar behoefte)

Garnering: komkommer, Cherry tomaatjes, bleekselderij, basilicum

Bereiding:

Alles (m.u.v. de eieren, de bieslook, de peterselie) met de staafmixer mooi egaal maken.

Dan door de geprakte eieren scheppen en nog wat verse bieslook en peterselie erdoor.

Klaar! (i.p.v. tomaatjes zijn kappertjes ook lekker).

Schep op 2 grote bladeren (sla) een eetlepel salade.

De rest kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie