Vandaag is het Moederdag. De tweede zondag in mei staat volledig in het teken van het verwennen van de liefste moeders van Nederland. Daarnaast mag ik deze maand alweer 3 jaar schrijven en recepten met jullie delen op mijn blog. Dubbel feest dus!
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het massaal lezen, reageren en inspireren. Zonder jullie geen blog, geen kookworkshops, geen kookboek. Ik ga het zelf vieren met een nieuwe blog (en een nieuwe keuken, maar daarover later meer). Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe, flitsende en overzichtelijke nieuwe site. De 2.0 versie van dit blog bedoel ik dan. Ik ben er nu al enthousiast over! 😀
Daarom trakteer ik vandaag op het recept van deze mega-lekkere en feestelijke ChocoKaramel Reepjes.
Ik kocht siliconenvormpjes, langwerpige. Reepjes dus. Maar je kunt elk ander vormpje ook vullen natuurlijk. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen hoeveel stuks je kunt maken. Dat is afhankelijk van de vormpjes. Ik maakte 12 reepjes.
Moeders van Nederland, heb het fijn vandaag en geniet van alle verwennerijen!
Ingrediënten en bereiding:
TIP: lees het recept eerst even helemaal door.
Karamel (lactosevrij)
200 ml kokosmelk
3 el ahornsiroop
1 tl vanille extract
¼ tl Keltisch zeezout
Bereiding:
Doe all ingrediënten in een pan met dikke bodem en zet op een middelhoog vuur.
Breng de karamel al roerend aan de kook en laat het koken (en blijf regelmatig roeren) tot het dikker en donker wordt.
Zodra de karamel is ingedikt, haal je het vuur en laat je het (iets) afkoelen.
100 gr Medjool dadels, zonder pit
50 gr pecannoten
2 el amandelpasta
½ tl speculaaskruiden
mespuntje zeezout
Bereiding:
Laat de dadels, ontpit een uurtje weken in water. (Wanneer ze zacht zijn is dat niet nodig).
Doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een egaal ‘deegje’ van. Verdeel dit deegje over siliconen vormpjes naar keuze en druk zeer stevig aan. Vul de vormpjes voor maximaal 1/3e en zet in de vriezer voor tenminste 30 minuutjes.
Haal de vormpjes uit de vriezer en schep wat karamel op de bodems. Schep de vormpjes niet vol want er komt nog chocolade op, en zet terug in de vriezer.
Smelt 150 gr. chocolade, puur (70% cacao of meer), bijvoorbeeld
Lovechock (KLIK)
Haal de vormpjes wederom uit de vriezer en vul ze af met de gesmolten chocolade. Laat opnieuw hard worden (bevriezen) in de vriezer. Druk ze voorzichtig uit de vormpjes.
De karamel blijft wat zacht, dat is super lekker! Deze ‘saus’ is ook lekker door de (geiten)yoghurt of over deze
chocolade muffins (KLIK)
Geniet, Mandy
LV – GV
hhhhmmm lijkt me heerlijk!
Dat vinden wij ook! 😀