Chocolade-bananen muffins

Het is zondag Valentijnsdag. En omdat je niet op Valentijnsdag met een Valentijnsrecept moet aankomen ‘kakken’, deel ik dit recept een beetje eerder in de week. Ik vind deze dag van de liefde een beetje overtrokken en commercieel. Maar goed, een dagje extra je lief verwennen is altijd prima toch? 

Een ontbijtje op bed is altijd op z’n plaats, dus ook op 14 februari. Fijn dat het op een zondag valt, dan is er ook heerlijk tijd voor. Mochten er nu mannen zijn die denken…nou, haar een ontbijtje op bed brengen vind ik wel origineel en romantisch. Maak dan gerust deze muffins. Het gros van de vrouwen Houdt (ja, met een hoofdletter) van chocolade! 

De Instagrammers weten dat ik graag ontbijt met warme chocolade-bananen havermout. En van deze ingredienten maakte ik nu deze mega lekkere muffins. Handig als je ‘s ochtends wat minder tijd hebt, maar ook fijn om mee te nemen of in een kinderlunchtrommel te stoppen. 

Je bijt er smeuïg en brownie-achtig in. Ik hou d’r van!

Fijne Valentijnsdag lieve mensen. En knuffel elkaar gewoon het hele jaar door wat vaker!

Ingrediënten voor 14 muffins:

120 gr havermout
2 el amandelmeel (of boekweitmeel)
2 (over)rijpe bananen
2 flinke (bio) eieren
60 ml ahornsiroop
175 ml amandelmelk, ongezoet
1 tl vanille poeder (of extract)
2 tl wijnsteen bakpoeder
1/4 tl Himalaya zout
3 el cacaopoeder
40 gr walnoten, gehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout fijn in een keukenmachine en meng de rest van de droge ingrediënten erdoor.

Doe de bananen samen met de ahornsiroop, ei en amandelmelk (even eventueel vanille-extract) in een maatbeker en maak hier met de staafmixer een mooi egaal geheel van.

Meng dit goed door de droge ingrediënten en laat dit zo’n 10 minuutjes staan, zodat de havermout kan weken. Vet ondertussen een (siliconen) muffinvorm in. Verdeel het beslag over 14 vormpjes (Let erop dat ieder vormpje wat walnotenvulling heeft) en strooi er (voor het mooie) wat havermout overheen.

Bak ze in zo’n 20-25 minuutjes bruin en gaar. Steek er met een tandenstoker in. Wanneer deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar.

Zo al lekker maar extra met roomboter maar ook met een plakje (geiten)kaas ertussen.

Je kunt ze prima per stuk invriezen. 3 voor ontbijt kan prima!

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.