Hartige Chia-Lijnzaad Crackers

Deze  luchtige lichtgewicht crackers zijn glutenvrij, zuivelvrij, eivrij, nootvrij en koolhydraatarm. Vrij van alles en toch lekker?! Ja, enorm! 

Super makkelijk ook. Naast dat ze een leuke variatie zijn op je huidige lunch en/of ontbijt, zijn ze fijn om mee te nemen. 

Wanneer je ze wat kleiner snijdt, worden het spontaan lekkere en verrassende toastjes. Met of zonder beleg, het maakt niet uit. Als Puur en Lekker Leven chipje misstaan ze ook niet. Hartig en knapperig. Qua smaak niet te vergelijken met welk ander baksel dan ook op mijn blog. Ik ben content. 🙂 Probeer ze eens! 

Chia-lijnzaad cracker

Ingrediënten (24 stuks):

70 gr lijnzaad
45 gr chiazaad
35 gr zonnebloempitten
240 ml water
¼ tl ui- of knoflookpoeder (wat jij lekker vindt)
2 el coconut aminos
mespuntje Himalaya zout

Bereiding:

Doe het lijnzaad samen met de zonnebloempitten, het zout en de ui- of knoflookpoeder in een keukenmachine. Laat dit draaien tot een fijn meel. Doe dit samen met alle andere ingrediënten in een kom. Roer goed door, dek af en laat dit tenminste voor zo’n 10 minuutjes (langer mag) ook staan. Zo heeft het tijd om een deegje te worden.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schep het beslag op een stuk bakpapier. Leg er een (even groot) stuk bakpapier bovenop, en rol het deeg gelijk en heel dun (2-3 mm) uit met een deegroller. Haal het bovenste bakpapier eraf, en snijd het deeg in circa 24 stukjes. Ik doe dit met een pizzasnijder.

Zet de crackers voor zo’n 25 minuutjes in de oven. Haal ze even uit de oven en draai ze om. Zet ze terug in de oven en bak ze nog eens 15 minuutjes. Let op: iedere oven is anders. Het kan zomaar zijn, dat ze bij jou iets langer of korter in de oven mogen.

Houd ze daarom de laatste minuten zorgvuldig in de gaten, zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen op een rekje. Bewaar ze op een koele, droge plaats in een afgesloten bak.

Geen coconut aminos? Dan kun je ook Tamari Sojasaus gebruiken. 

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord