Hartige Chia-Lijnzaad Crackers

Deze  luchtige lichtgewicht crackers zijn glutenvrij, zuivelvrij, eivrij, nootvrij en koolhydraatarm. Vrij van alles en toch lekker?! Ja, enorm! 

Super makkelijk ook. Naast dat ze een leuke variatie zijn op je huidige lunch en/of ontbijt, zijn ze fijn om mee te nemen. 

Wanneer je ze wat kleiner snijdt, worden het spontaan lekkere en verrassende toastjes. Met of zonder beleg, het maakt niet uit. Als Puur en Lekker Leven chipje misstaan ze ook niet. Hartig en knapperig. Qua smaak niet te vergelijken met welk ander baksel dan ook op mijn blog. Ik ben content. 🙂 Probeer ze eens! 

Chia-lijnzaad cracker

Ingrediënten (24 stuks):

70 gr lijnzaad
45 gr chiazaad
35 gr zonnebloempitten
240 ml water
¼ tl ui- of knoflookpoeder (wat jij lekker vindt)
2 el coconut aminos
mespuntje Himalaya zout

Bereiding:

Doe het lijnzaad samen met de zonnebloempitten, het zout en de ui- of knoflookpoeder in een keukenmachine. Laat dit draaien tot een fijn meel. Doe dit samen met alle andere ingrediënten in een kom. Roer goed door, dek af en laat dit tenminste voor zo’n 10 minuutjes (langer mag) ook staan. Zo heeft het tijd om een deegje te worden.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schep het beslag op een stuk bakpapier. Leg er een (even groot) stuk bakpapier bovenop, en rol het deeg gelijk en heel dun (2-3 mm) uit met een deegroller. Haal het bovenste bakpapier eraf, en snijd het deeg in circa 24 stukjes. Ik doe dit met een pizzasnijder.

Zet de crackers voor zo’n 25 minuutjes in de oven. Haal ze even uit de oven en draai ze om. Zet ze terug in de oven en bak ze nog eens 15 minuutjes. Let op: iedere oven is anders. Het kan zomaar zijn, dat ze bij jou iets langer of korter in de oven mogen.

Houd ze daarom de laatste minuten zorgvuldig in de gaten, zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen op een rekje. Bewaar ze op een koele, droge plaats in een afgesloten bak.

Geen coconut aminos? Dan kun je ook Tamari Sojasaus gebruiken. 

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie