Hartige Hüttenkase Eimuffins

Ik wens jullie allereerst alleen maar moois toe voor 2021! Gezondheid voorop. Zorg voor een goede weerstand en een sterk immuunsysteem. Zorg voor voldoende slaap en ontspanning.

Luister ter ontspanning eens naar Binaural Beats.

Met muziek kun je een stemming oproepen en dat geldt al helemaal voor Binaural Beats. Deze beats hebben twee verschillende tonen, die een paar hertz van elkaar verschillen en die in respectievelijk het linker- en rechteroor worden afgespeeld. Hiermee kun je hersengolven zoals alfa-golven (8-12 Hertz) stimuleren, die worden geassocieerd met uitgerustheid en een ontspannen helderheid.

Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter (warm) water, waarvan 1 groot glas direct na het opstaan. Ga iedere dag tenminste 20 minuten naar buiten voor een wandeling, en eet zo vaak mogelijk vers en vrij van geraffineerde suiker.

Kleine stapjes die je kunt zetten, en die jouw weerstand helpen.

Trakteer jezelf daarbij ook nog eens op wat extra vitaminen en mineralen zoals: Vitamine D, Vitamine C, Omega 3, Magnesium, Multi & Probiotica. Op deze manier doe jij het beste voor jezelf. En dat ben je waard!

Het is natuurlijk beknopte informatie. Maar mogelijk dat je er toch mee vooruit kunt.

Vandaag deel ik een lekker licht recept. In januari heb ikzelf altijd weer de behoefte om eens kritisch naar mijn leefstijl te kijken. Want in de afgelopen periode, liet ik het wat meer los. Voor even wel ok, maar ik voel me oprecht fijner als de puntjes weer op de i staan op alle bovenstaande vlakken.

Ik kies dan weer voor meer groenten, minder brood en meer eiwitten voor de lunch. Deze voedzame eimuffins passen daar prima bij!

Ingrediënten voor 10-12 stuks:

400 gr hüttenkase (of cottage cheese)
4 eieren
1 el groene pesto
50 gr amandelmeel
1 el wijnsteenbakpoeder
Geraspte kaas naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden, en vet een muffintray in.
Meng het meel met de wijnsteenbakpoeder en 1 el geraspte kaas goed door elkaar.

Meng nu de eieren met de pesto en de hüttenkase in een blender of met de staafmixer tot een egale mix. Je mixt dus de structuur uit de hüttenkase.

Schep dit door de meelmix. Verdeel dit over de muffinvormpjes. Ik doe dit altijd met een juslepel. Garneer met geraspte kaas.

Zet de tray voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Zet de oven uit, en laat ze nog 10 minuten staan.
Druk ze na licht afkoelen voorzichtig uit de vormpjes, en laat ze verder afkoelen op een rekje, in de nog wat warme oven.

Je kunt ze prima per stuk invriezen. Opwarmen na ontdooien is het lekkerst. Eet er 2 voor de lunch met een lekkere salade of homemade soep.

Extra Tip: je kunt ook altijd een handje heel fijn gesneden groenten of kruiden door het beslag van de muffins scheppen.

Geniet, Mandy
SV, KA, GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.