Warme Chocolademelk en the Dukes of Hazzard

Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland is, maar hier in het Brabantse heeft het al een paar nachten licht gevroren. Overdag schijnt het zonnetje. Het ideale wandel- en buitenspeelweer.
Ik zag laatst ergens op het internet een cartoon waarin de nieuwe tijd werd neergezet. Vroeger konden we de kinderen maar moeilijk binnen houden, en waren ze (we) standaard te laat thuis. Al onze vriendjes waren ook buiten en al spelende werd de tijd snel vergeten. 


Tegenwoordig moeten we moeite doen om de kinderen buiten te krijgen. Alle vriendjes zitten te gamen, en ze hebben contact met elkaar via social media, what’s app, facetime en ga zomaar door. Diegene die best buiten willen zijn blijven ook binnen omdat er niemand is om mee te spelen. 

Maar buiten zijn is fijn, en zooooo gezond! In het veilige, kleine dorp waar ik ben opgegroeid, renden en fietsten we dagen keihard door de wijkjes, en waanden we onszelf The Dukes of Hazzard. (Wie kent ze nog?).

the-dukes-of-hazzard

Bron:Google

Achter ons huis liep een slootje, wat doorliep tot aan school. Bij stevig winters weer kon je dan op je schaatsjes naar school, en ook de wekelijkse gymles werd zo ingevuld. Met je klas naar de Elfstedentocht kijken op schoolTV, en daarna ijsvrij. Sneeuwpoppen maken.

Was het iets minder koud, dan maakten we voor elkaar speurtochten met opdrachten. Deze schreven we met stoepkrijt op de stoep. Belletje trekken, loloballen, elastieken, knikkeren, verstoppertje….allemaal in de buitenlucht. Je moeder kwam je roepen als het begon te schemeren. Dan kwam je naar binnen met rode wangen en koude handjes. Daar was de kachel aan, en stond de warme chocolademelk klaar. Instant geluk in een mok. Je was binnen no-time gonzend warm, van binnen en van buiten. Na zulke buitendagen, sliep je als een roosje. Uit die tijd ben ik. Ik voel me daardoor niet oud, maar dankbaar.

De warme chocolade melk die hier tegenwoordig na een frisse neuzen wandeling op tafel komt, is ook niet meer die we vroeger dronken. Deze is misschien zelfs nog wel lekkerder! Het is een gezonde, voedzame variant zonder geraffineerde suiker. Een verwarmd drankje dat je kinderen na een dag buitenspelen ook zeker zullen waarderen.

Zelf chocolademelk maken is heel makkelijk. Er zijn slechts 4 ingrediënten voor nodig. Cacaopoeder, amandelmelk, honing en vanille extract. Zo simpel, zoooo lekker.

Haal vandaag allemaal een frisse neus, en geniet daarna extra van je warme huis en deze traktatie. Bak er deze kaneelbroodjes bij, en laat de TV eens uit, maar haal de spelletjes uit de kast. We brengen tegenwoordig veel te weinig echt bewust tijd met elkaar door.

warme-chocolademelk-en-the-dukes-of-hazzard

Ingrediënten (voor 1 mok):

250 ml ongezoete amandelmelk (of andere melk naar keuze). Kokosmelk is ook lekker
1 el cacaopoeder 
1 el honig of ahornsiroop (meer of minder, naar smaak)
0.5 tl vanille extract 

Bereiding:

Maak de melk warm in een pannetje. Voeg de overige ingrediënten toe, en roer goed door. Zo voorkom je dat er klontjes cacao achter blijven. Laat de melk niet koken. Schenk het eventueel nog even in een maatbeker, en zet de staafmixer er kort op. Dan wordt de chocolademelk extra luchtig en schuimig.

Geniet (vooral van elkaar),
Mandy
GV – LV – SV 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord