Mandy antwoordt (4) + recept: venkelsalade met Noordzee garnalen

Hey Heleen,

Wat een goede en positieve mindset, ik hou d’r van!
Het heeft me ook echt even aan het denken gezet, want ik moest belachelijk lang nadenken over dat waar ik trots op ben. De perfectionist in mij, sabelt trots heel vaak neer. 😉

Het eerste wat ik dacht was namelijk; ik ben trots op alle mooie mensen die ik het afgelopen jaar heb mogen ontmoeten. Haha, dat is nu niet precies het antwoord op de vraag. 

Ok, voor mezelf ben ik trots op mijn allereerste, echte kookboek (KLIK). Trots op het behalen van mijn diploma en het weer begonnen zijn aan een vervolg studie. 

Verder ben ik trots op het feit dat we in onrustig vaarwater ergens stress weg moesten gaan nemen.  En dat wij in die periode hebben besloten in ons huidige huis te blijven wonen. Dat wisten velen van jullie ook nog niet toch? 

Wat daar mooi aan is, is dat we er weer opnieuw net zo blij mee zijn als toen we het voor de eerste keer kochten. 🙂 Er gebeuren in het leven dingen waardoor al het materiële ineens niet meer zo belangrijk is en dan zie je weer wat voor moois er allemaal al is, dat was voor ons in 2014.

Hoe kun je je voornemens voor 2015 omzetten tot concreet handelen? 

1. Vraag en verwacht niet teveel van jezelf in 1 keer. Als je meerdere dingen hebt die je blijvend wilt veranderen, doe dit dan in stappen. Verander bijvoorbeeld iedere week 1 ding, dat zijn 52 positieve veranderingen in een jaar. 🙂

2. Schrijf je voornemens op. Wist je dat 45 procent van de mensen die hun doelen duidelijk op papier zetten, zich er succesvol aanhoudt?

3. Schrijf je motivatie ook op. Ik ga iedere dag vroeg opstaan om te mediteren omdat….
Zo kun je nog eens teruglezen waar je het allemaal voor doet.

4. Schakel je omgeving in. Wanneer je naasten op de hoogte zijn van dat waar jij aan gaat werken, kunnen ze je daarbij helpen/steunen.

Als laatste geef ik je vandaag extra lunch inspiratie. Ik weet inmiddels van je, dat alle ingrediënten van deze salade bij jouw favorieten horen. De ultieme combinatie om de middag op door te komen. En ook weer supersnel klaar! Eet er gerust een sneetje Bont Brood (KLIK) bij.

SONY DSC

Ingrediënten (1 portie):

1 venkel in blokjes
1 flinke hand verse basilicum (bij mij was dat zo’n 7 gram)
100 gr Noordzee garnalen
1 el suikervrije mayonaise
1 el (geiten) kruidenroomkaas
zwarte peper en Keltisch zeezout

(Eventueel uitbreiden met een geschilde komkommer of courgette in blokjes).

Bereiding:

Doe de gewassen en gesneden venkel (en de eventuele courgette- of komkommerblokjes) in een kom.

Meng de eetlepel mayonaise met (geiten) kruidenroomkaas goed door elkaar. Zet opzij.

Snijd de basilicum grof en schep deze samen met de garnalen door de venkelblokjes. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zeezout.

TIP 1: zuivelvrij? Gebruik olijfolie in plaats van roomkaas.
TIP 2: ook leuk als voorgerechtje voor 2 personen.
TIP 3: fruit erdoor? Snijd een sinaasappel in kleine stukjes.

Geniet, Mandy
KA – GV – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie