Kaas-Uienbroodje

Jullie hebben deze week nog een recept van mij tegoed. Nu wil ik eerst nog even delen dat de vorige post met uit eten tips, door jullie echt mega goed gelezen is! Leuk om te zien.

Ik maak hieruit op, dat jullie tips en recepten graag afgewisseld zien. Ik ga m’m best doen om dus wat vaker posts met tips te plaatsen.

Maar vandaag dus niet. šŸ™‚ Vandaag dit heerlijke, hartige koolhydraatarme kaas-uienbroodje. Lekker in stukken bij de borrel of gewoon de helft beleggen voor de lunch met een salade of een kop homemade soep. Daarna gegarandeerd geen honger tot de avondmaaltijd!

Wat ik er extra lekker aan vind is, dat je er sandwich-achtig in hapt. Fingerfood. Met twee handen er een flink stuk uit bijten. šŸ™‚Ā 

SONY DSC

Ingrediƫnten:
10 gr pecorino kaas, geraspt
Ā½ tl uienpoeder
1 tl peterselie, gedroogd
1 tl (wijn steen) bakpoeder
3 flinke eieren
1 el kokosolie of (gras) roomboter, gesmolten
zonnebloempitten ter garnering

TIP: wanneer je geen wijnsteenbakpoeder gebruikt maar gewoon bakpoeder, dan mag je 1/2 tl appelazijn of vers citroensap toevoegen voor het rijzen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer alle droge ingrediĆ«nten (m.u.v. deĀ zonnebloempitten en de kaas) goed door elkaar.
Doe de eieren samen met de kaas en de kokosolieĀ in een maatbeker, en mix dit met de staafmixer tot een schuimig geheel.
Meng de natte ingrediĆ«nten goed door de drogeĀ totdat je een mooi egaal deegje hebt.
Vet een springvorm (18 cm doorsnee) in ofĀ bekleed deze met bakpapier.
Schenk het deeg erin en strooi er wat zonnebloempitten overheen.
Bak het brood in zoā€™n 20 minuutjes goudbruinĀ en gaar.
Verwijder het bakpapier en laat het brood opĀ een rekje afkoelen.
Snijd er 4 punten van en snijd deze nog eenĀ keer door. Beleg naar keuze.
Je kunt het in de koelkast bewaren maar ook in punten invriezen.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV – KA
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

9 reacties

  1. Het lijkt me heerlijk en lekker makkelijk! Zou je de amandel ook kunnen vervangen door boekweit- of Havermeel? Bedankt alvast!

    Groetjes Suzan

  2. Hoi Suzan, Dat denk ik wel. Misschien dat 50/50 dan het meest luchtige resultaat geeft. Het is dan niet meer koolhydraatarm maar blijft met boekweit wel glutenvrij. Havermeel is er ook in een glutenvrije variant. Ik hoor graag hoe het is geworden qua smaak. Groetjes terug!

  3. Ik zet het recept in mijn leeslijst. Als ik het heb gemaakt laat ik het je weten! Een leven zonder iets broodachtigs is soms best lastig?

  4. Heb het broodje gemaakt precies zoals beschreven, maar het is maar 1,5 cm hoog. Wat heb ik fout gedaan??

  5. Waarschijnlijk een iets grotere springvorm gebruikt Miranda? Of bakpoeder gebruikt ipv wijnsteen? Gewoon bakpoeder heeft een zuurtje nodig om te rijzen. Bijv een halve tl citroensap of appelazijn. Zou dat kunnen? Groetjes, Mandy

  6. Ja klopt, ik had al gereageerd maar het ging fout
    Wijnsteen staat tussen haakjes, en er staat niks bij van appelazijn, maar ik ga het gewoon opnieuw proberen, bedankt

  7. Ik ga het aanpassen in het recept. Dankjewel voor het terugkoppelen. šŸ™‚

  8. Volgens mij heeft backing soda een zuurtje nodig. Gewoon bakpoeder en wijnsteenbakpoeder werkt hetzelfde.

Geef een antwoord