Zo zoet kan het zijn!

Muffins, taart, koekjes, cake…allemaal zoet! TE zoet naar mijn mening, wanneer ik het in de winkel koop. Ik zeg altijd dat ik het gevoel heb alsof de glazuur van m’n tanden klapt, ieks! En nog een nare bijkomstigheid…laat ik me dan toch verleiden door een ‘fabriekskoek’ (vaak puur uit fatsoen, stom eigenlijk) heb ik na het eten hiervan de rest van de dag HONGER, aaah! Echt een no-go dus. 

Wanneer ik zelf aan het bakken sla gebruik ik vaak onderstaande suikervervanger. Ok, het is fruit en dus ook suiker maar wel suiker (bij beperkt gebruik) waar ik prima mee kan dealen. 

Je kunt (wederom) eindeloos variëren met diverse fruitsoorten en combinaties. Deze keer gebruik ik:
appel en abrikozen als basis. Ook lekker met peer, pruim, perzik etc. Als je blauw fruit gebruikt zou ik een kruidnageltje mee koken.

appel abrikozenmoes

Ingrediënten:

2  (bio) appels met schil in bokjes
5 gedroogde abrikozen of een eetlepel gedroogde cranberry’s.
2 steranijs
stukje kaneel
stukje verse gember (5 cm.)
5 druppels stevia (optioneel)

Bereiding:

Doe het fruit met een klein laagje water in een steelpannetje en breng dit aan de kook.

Kook de gember (in stukjes), kaneel en steranijs een minuut of 5 mee en schep deze eruit.

Wanneer het fruit mooi zacht is, zet je de staafmixer erop totdat er een mooie egale massa ontstaat.

Laat het daarna nog even doorwarmen en mix mogelijk nog een keertje (wanneer nodig).

Schep het in een glazen (goed afsluitbaar) potje en laat het goed afkoelen in de koelkast. Het blijft in de koelkast zeker een week houdbaar. Gebruik dit als ‘zoetmaker’ voor bovenstaande baksels, je proeft hier weinig van terug, het zoet dus vooral. Of gebruik het als jam-vervanger op bijvoorbeeld een cracker met pit of in de yoghurt.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord