Wil je iets lekkers serveren tijdens een feestje of een gezellige (pakjes)avond met vrienden of familie? Dan geef ik je hier wat tips hoe je dat feestelijk, lekker en gezond kunt doen.
Dipjes
Serveer er een aantal met vers gebakken stokbrood, toffe toastjes en beleg of vul rauwe groente zoals: schijfjes komkommer, witlofblaadjes, mini romaine sla en bleekselderij.
Maak de romige prei dip, een heerlijke bloemkool hummus, frisse bietenspread en doperwt-tonijn salade. Dip met snoepgroente zoals wortel, rettich, radijsjes, tomaatjes en paprika.
Warme hapjes
Verras je gasten met een lekker warm kopje soep, deze gehaktballetjes, serveer warme Thaise kipgehaktschijfjes, maak heerlijke champignons gevuld met roomkaas, of laat iedereen smullen van deze warme koolhydraatarme broodstaafjes.
Hartige knabbels
Ongezouten notenmix en olijven op tafel? Top! En probeer eens deze kikkererwtenknabbeltjes, net borrelnootjes. Vervang ook eens de gewone chips door deze courgettechips of maak zelf popcorn in plaats van kant-en-klare te kopen, dit ruiken en proeven je gasten meteen!
Fruit
Geef een frisse draai aan je borrelplank met vers fruit. Denk aan vijgen, druiven, schijfjes kaki, partjes meloen of appel. Leuk zijn ook kiwibessen of Kaapse kruisbessen en zacht fruit zoals bramen, frambozen, bosbessen en rode bessen als deze in het seizoen zijn. Meloen met ham op een prikker, staat ook altijd feestelijk. Serveer en eventueel nog wat verse kaasjes naar keuze bij.
Geniet, Mandy