Kippenragout met amandelmeelsterren

Een paar weken geleden vroeg ik op Facebook van welk gerecht jullie voor de feestdagen, een puur en lekker leven versie wilden zien. Meerdere keren werd er de traditionele ragout genoemd. Deze komt bij velen nog steeds op tafel tijdens de mooie kerstdagen. U roept, ik experimenteer, met succes! Hieronder vind je een heerlijke, krachtige kip/champignon ragout zonder bloem, waar je zelf nog alle kanten mee op kunt. De knapperige amandelmeelsterren zorgen voor het juiste ‘mondgevoel’, zodat je het bakje van bladerdeeg echt niet mist. En iets verderop in de tekst vind je nog een hele feestelijke variatietip!

SONY DSC

 

Kippenragout zonder bloem
Ingrediënten (4 voorgerechtjes)

250 gr (bio) kippen(dij)vlees
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
500 ml water + 1 (gistvrij) groentenbouillontablet
2 el arrowroot
125 gr kastanje champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
1 zakje peterselie (15 gr) fijngesneden
Bereiding:
Doe een halve liter water in een (soep)pan en leg hierin de kip, het laurierblaadje, kruidnagels en de bouillontablet. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur een uurtje garen.
Haal de kip uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes. Haal de kruidnagels en het laurierblaadje uit de bouillon.
Smelt in pan met een dikke bodem de boter en fruit hierin de sjalot en de champignons. Voeg de kip en de bouillon toe. Laat even doorwarmen en meng er  al roerend, de arrowroot door zodat het mengsel gaat binden. Warm goed door tot de ragout voldoende gebonden is. Pers als laatste de knoflook erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Garneer met fijngesneden peterselie.
Feesttip: Je kunt van deze ragout ook heerlijke kroketjes maken!
Vegetariër? Verdubbel de hoeveelheid champignons.
Houd je niet van Champignons? Verdubbel de hoeveelheid kip. 🙂
Amandelmeelsterren circa 3 a 4 per persoon
Ingrediënten:
75 gr amandelmeel
25 gr lijnzaadmeel (lijnzaad heel fijn maken)
2 el sesamzaad
1 eiwit
peper, Keltisch zeezout
peterselie en bieslook (vers of gedroogd)
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Knip 2 stukken bakpapier (zo groot als je bakplaat.)Leg het deeg ertussen en rol het deeg met de deegroller, heel dun, uit.Druk met een vorm, sterren uit het deeg Plaats de bakplaat voor circa 15 minuten in de oven.
Houdt het proces ondertussen in de gaten, amandelmeel brandt snel aan.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA

 

 



Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

3 comments

  1. Ik ga de ragout maken tijdens de kerstdagen en hem dan ook gebruiken bedankt voor het delen van je recepten.

    Corina

    1. Geniet van de feestdagen en al het (h)eerlijke lekkers!

  2. Ik heb hem gemaakt de boulion was een beetje te veel deze zou Ik halveren het was erg dun en de sterren waren niet lekker helaas veder de ragout zeker voor herhaling vatbaar!!

Leave a Reply