Knapperige Snack Crackertjes

Vroeger werd ik blij van Tucjes. Toen de bacon variant erbij kwam met extra geur-, kleur- en smaakstoffen, werden ze helemaal onweerstaanbaar. Inmiddels ben ik ouder….en wijzer….en laat ik deze hartige koekjes in het schap van de supermarkt liggen.

Maar toch wil je soms gewoon even knabbelen. Niet op een wortel maar op een baksel, da’s toch anders vind je niet? Deze knapperige crackertjes knabbel je lekker weg bij een goede film, tijdens een familiespel of bij een soepje. Meer dan lekker!

Er zit dukkah noten- en kruidenmix  door- en overheen. En dat maakt het extra smakelijk. Dukkah is een traditioneel specerijenmengsel afkomstig uit het Midden-Oosten. Zo krijgt je filmavondje een exotisch tintje. 😉 Ik heb er uiteraard wel een Brabantse versie van gemaakt.

SONY DSC

Ingrediënten dukkahmix:

25 gr pistachenoten
25 gr amandelen
mespuntje komijnzaad
2 tl sesamzaad
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl paprikapoeder
1 tl zeezout
mespuntje cayennepeper
½ tl zwarte peper
Bereiding:
Neem een (bij voorkeur granieten) vijzel en vul deze met alle ingrediënten.
Stamp het mengsel klein maar zorg dat er stukjes te zien zijn: het mag geen poeder worden.
In een afgesloten potje, lang houdbaar. Ook lekker door soep en salades.
Ingrediënten knapperige crackertjes:
150 gr amandelmeel
1 ei
2 el kokosolie, gesmolten
3 el lauw water
½ tl bakpoeder
½ tl zeezout
½ tl appelazijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk papier op een vlakke ondergrond.
Doe alle ingrediënten (muv het water) in een bak en meng deze tot een deegje. Kneed nu de 3 eetlepels water erdoor (4 wanneer nodig) en kneed het deeg tot een bal. Leg deze op het bakpapier en leg er een stuk bakpapier overheen. Rol uit met de deegroller tot de deegplak zo’n 5 mm dik is.
Verdeel er nu wat dukkah overheen en druk deze aan. Snijd er met een pizzasnijder of koekvormpjes naar keuze, crackertjes van.
Druk het deeg wat over is opnieuw in een bal en herhaal de handelingen tot het deeg op is.
Leg de crackertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in zo’n 12 tot 15 minuutjes, knapperig en bruin. Laat ze afkoelen op een ovenrekje.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV
Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.