Knoflook Broodjes en een Kookboek

Ik zal ook de niet ‘Facebookers’ hier even updaten. Gisteren vroeg ik daar aan mijn volgers of het ze leuk lijkt wanneer ik een kookboek zou maken. Zo’n echte, van papier…. Nou de reacties waren meer dan enthousiast en overweldigend. Zo fijn!

Dan zal ik het hier maar verklappen. De afgelopen tijd zijn we (lees: mijn wederhelft, de fotograaf en ik)  hier al heel druk mee bezig. Hoe leuk is dat dan! 😀 Ik kook mezelf een slag in de rondte maar dat geeft niet, dat is wat ik het liefste doe. Het lijkt alsof er een ontploffing heeft plaatsgevonden in onze keuken en tussen deze chaos van gebruikte keukenspullen en etenswaren, vind je briefjes met notities en aantekeningen. Maar we (gelukkig allebei) vinden het zoooo leuk om te mogen en kunnen doen.

We gaan dit volledig in eigen beheer doen en hebben al gesprekken gehad met de drukkerij. Het lijkt erop dat het er echt van gaat komen….dit jaar nog. Wat?! Ja echt, dit jaar nog. Spannend hoor!

Op Facebook kwam direct de vraag: ‘Ga je dan nu geen recepten meer met ons delen op je blog?’ Maar natuuuurlijk wel. Alles blijft zoals het is alleen komt er een leuk, handzaam Puur en Lekker Leven kookboek bij, wat geweldig zal staan in iedere keuken. 😉 Ik houd jullie op de hoogte. 

Vandaag trakteer ik op een een recept voor knoflook broodjes. Vroeger vond ik soep met een wit bolletje (of 2, of 3, of 4) een feestje. Zo zijn deze voedzame vervangers ontstaan. Wanneer je er een flinke kop zelfgemaakte soep bij eet en er een lik roomboter op smeert, zul je aan 2 stuks zeer zeker genoeg hebben.

Knoflookbroodje

Ingrediënten ( 6 stuks)

60 gr kokosmeel
10 gr Psylliumvezels
1 tl bakpoeder
1 ½ tl appel azijn
4 grote (bio) eieren
1 tl rozemarijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl Keltisch zeezout
100 ml kokend water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Mix met de staafmixer in een andere kom de eieren samen met de appel azijn tot een schuimig geheel. Meng de eieren goed met een lepel door de droge ingrediënten. Schenk het water erbij en vorm al roerend met een lepel een deegbal. Verdeel het deeg (met een ijsbol scheplepel) in 6 bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kerf in ieder broodje een kruis en bestrooi ze nog licht met kokosmeel.

Bak ze in zo’n 25-30 minuutjes mooi goudbruin en gaar.

Je kunt ze ook invriezen. Stop ze dan even in een broodrooster voor het lekkerste resultaat.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.