Knoflook Broodjes en een Kookboek

Ik zal ook de niet ‘Facebookers’ hier even updaten. Gisteren vroeg ik daar aan mijn volgers of het ze leuk lijkt wanneer ik een kookboek zou maken. Zo’n echte, van papier…. Nou de reacties waren meer dan enthousiast en overweldigend. Zo fijn!

Dan zal ik het hier maar verklappen. De afgelopen tijd zijn we (lees: mijn wederhelft, de fotograaf en ik)  hier al heel druk mee bezig. Hoe leuk is dat dan! 😀 Ik kook mezelf een slag in de rondte maar dat geeft niet, dat is wat ik het liefste doe. Het lijkt alsof er een ontploffing heeft plaatsgevonden in onze keuken en tussen deze chaos van gebruikte keukenspullen en etenswaren, vind je briefjes met notities en aantekeningen. Maar we (gelukkig allebei) vinden het zoooo leuk om te mogen en kunnen doen.

We gaan dit volledig in eigen beheer doen en hebben al gesprekken gehad met de drukkerij. Het lijkt erop dat het er echt van gaat komen….dit jaar nog. Wat?! Ja echt, dit jaar nog. Spannend hoor!

Op Facebook kwam direct de vraag: ‘Ga je dan nu geen recepten meer met ons delen op je blog?’ Maar natuuuurlijk wel. Alles blijft zoals het is alleen komt er een leuk, handzaam Puur en Lekker Leven kookboek bij, wat geweldig zal staan in iedere keuken. 😉 Ik houd jullie op de hoogte. 

Vandaag trakteer ik op een een recept voor knoflook broodjes. Vroeger vond ik soep met een wit bolletje (of 2, of 3, of 4) een feestje. Zo zijn deze voedzame vervangers ontstaan. Wanneer je er een flinke kop zelfgemaakte soep bij eet en er een lik roomboter op smeert, zul je aan 2 stuks zeer zeker genoeg hebben.

Knoflookbroodje

Ingrediënten ( 6 stuks)

60 gr kokosmeel
10 gr Psylliumvezels
1 tl bakpoeder
1 ½ tl appel azijn
4 grote (bio) eieren
1 tl rozemarijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl Keltisch zeezout
100 ml kokend water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Mix met de staafmixer in een andere kom de eieren samen met de appel azijn tot een schuimig geheel. Meng de eieren goed met een lepel door de droge ingrediënten. Schenk het water erbij en vorm al roerend met een lepel een deegbal. Verdeel het deeg (met een ijsbol scheplepel) in 6 bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kerf in ieder broodje een kruis en bestrooi ze nog licht met kokosmeel.

Bak ze in zo’n 25-30 minuutjes mooi goudbruin en gaar.

Je kunt ze ook invriezen. Stop ze dan even in een broodrooster voor het lekkerste resultaat.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

26 reacties

  1. Oei.. die zien er lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen. Bof ik dat ik in december jarig ben. Wie weet krijg ik je boek dan wel! Leuk cadeau idee namelijk.

  2. Je boek zou dan een mooi sint of kerst cadeautje kunnen zijn !! Leuk !!
    De KA onder aan je post betekend dat Koolhydraten Arm??? Weet je wat er ongeveer inzit per broodje?? ( ja sorry zijn hier erg op aan t letten maar vind t nog echt n puzzel vandaar de vraag )

    1. Ja Ilse, dat betekent het. Er komt nog een extra info pagina over de afkortingen aan. Ik weet niet wat er per broodje inzit omdat ikzelf nooit 'tel'. Groetjes, Mandy

  3. Oke, Thnx voor je antwoord. Ik ga t zelf uitpuzzelen. Komt helemaal goed.

  4. Ik had alles in huis dus mijn knoflookbroodjes staan al in de oven. Heerlijk bij mijn kopje aspergesoep zo direct als lunch

  5. Ziet er lekker uit!
    Kan het ook zonder de psylliumvezels?

    1. De psylliumvezels binden (extra). Zonder moet ook wel kunnen denk ik. Ga jij het proberen Karin? Groetjes, Mandy

  6. Ja, ik ga het binnenkort eens proberen.
    Op de site bij Mieke stond een waarschuwing bij de vezels bij medicijngebruik, vandaar mijn vraag. 🙂

    1. Als het voor jou verstandig is, dan zeer zeker eruit laten. Kokosmeel is van zichzelf al vezelrijk en 'vast'.

  7. Zo zeg…. Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ik ben om!
    Ze zijn HEERLIJK!!
    Dank voor het recept.
    Dat ik nu naar knoflook ruik moet de omgeving maar op de koop toenemen ;-).

    1. Haha, leuk Chantal en oh ja, flink veel knoflook eten houdt muggen op afstand, dus dat is dan wel weer fijn. 😉

    1. De appelazijn is te verwaarlozen Claudia. Ik denk 1 sowieso Groen (wel 2 denk ik) maar ik 'tel' zelf niet dus ik kan het niet garanderen vandaar dat de vermelding onder de blogs verandert is naar KA- Koolhydraat-arm. Puur en Lekker Leven is net even een andere leefstijl en ik nog weleens de mist inging met de vermelding. 😉 Groetjes, Mandy

  8. Ik heb het even uitgerekend.
    Het hele recept bevat 6,5 gram koolhydraten, dus bij 6 broodjes bevat ieder broodje 1 gram koolhydraten.
    Dus een GOK-groen broodje 🙂

  9. Is er een vervanging voor de Psylliumvezels (is mij afgeraden ivm medicijnvertraging) of helemaal weglaten?

  10. Wat een goed idee om psysiliumvezels toe te voegen! Ik heb nu een zoetige variant in de oven staan, leek me lekkerder als ontbijtje.

    1. Wat leuk Anka! Ik dacht van de week ook; misschien eens maken met wat kaneel en vanille extract. Wat is jouw combi? Groetjes, Mandy

    2. Kaneel en honing! Maar ik eet zo weinig zoet de laatste tijd dat kaneel en vanille waarschijnlijk passender was geweest 🙂 Of in ieder geval minder honing. Het lekkere is dat ze dag twee – zoals echte kaneelbroodjes – een beetje plakkerig zijn aan de buitenkant (had ze niet nabestoven met kokosmeel)

    3. Mijne net uit de oven, lijken kokosmakronen ipv broodjes, weet niet wat ik fout gedaan heb, heb geen vezels erbij gedaan

    4. Ik weet niet of dat het komt doordat de vezels er niet inzitten Miranda, ik vind dat altijd lastig te zeggen. Ik was er niet bij. 😉 Zijn ze wel goed van smaak?

  11. Persoonlijk vond ik ze niet echt lekker, te zout en erg droog, vandaar dat ik dat vroeg. Ik mis iets met "brood", maar krijg mijn baksels nooit zoals de foto's. Op een reactie van 27 september zeg je dat je die vezels eruit kan laten, ik slik namelijk ook medicijnen

    1. Het leek mij ook te kunnen maar ik heb geen ervaring en ik weet ook niet of het diegenen die het zonder hebben geprobeerd, succesvol gelukt is.

Geef een reactie