Kokos ‘panna cotta’ met aardbeien

Ik heb altijd diverse soorten (zomer) fruit in de vriezer en dat is heel fijn in de winter.
Zo kon ik toch een zomers toetje met Italiaanse inslag maken met ‘verse’ aardbeien.
Ja…toen proefde ik het meteen….summer is in the frozen air! šŸ˜‰

Ingrediƫnten voor 2 toetjes:

200 ml kokosmelk
2 gelatineblaadjes (of 1 el greatlakes gelatine)
100 gr (bevroren) aardbeien of ander fruit naar keuze
halve verse vanillepeul + merg
1 el kokosrasp
(kokos) slagroom

Bereiding:

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespuntĀ het merg eruit. Doe het stokje, de merg, aardbeien en de kokosmelk in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
Laat 5 min. op laagĀ vuur koken.

Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koudĀ water.

Neem het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen.

Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan en pureer het aardbeien-kokosmelk-mengsel met de staafmixer tot een egale ‘room’. Knijp deĀ gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerendĀ op en voeg de kokosrasp toe.

Verdeel de room over 2 glazen en laat de toetjes zo’n 3 a 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de panna cotta met (kokos) slagroom en steek hier eventueel een stukje (pure) chocolade in.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.