Kokos ‘panna cotta’ met aardbeien

Ik heb altijd diverse soorten (zomer) fruit in de vriezer en dat is heel fijn in de winter.
Zo kon ik toch een zomers toetje met Italiaanse inslag maken met ‘verse’ aardbeien.
Ja…toen proefde ik het meteen….summer is in the frozen air! šŸ˜‰

Ingrediƫnten voor 2 toetjes:

200 ml kokosmelk
2 gelatineblaadjes (of 1 el greatlakes gelatine)
100 gr (bevroren) aardbeien of ander fruit naar keuze
halve verse vanillepeul + merg
1 el kokosrasp
(kokos) slagroom

Bereiding:

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespuntĀ het merg eruit. Doe het stokje, de merg, aardbeien en de kokosmelk in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
Laat 5 min. op laagĀ vuur koken.

Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koudĀ water.

Neem het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen.

Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan en pureer het aardbeien-kokosmelk-mengsel met de staafmixer tot een egale ‘room’. Knijp deĀ gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerendĀ op en voeg de kokosrasp toe.

Verdeel de room over 2 glazen en laat de toetjes zo’n 3 a 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de panna cotta met (kokos) slagroom en steek hier eventueel een stukje (pure) chocolade in.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af. Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie