Mandy antwoordt (5) + krokante kipstukjes

Hey persoonlijke Sherlock! 😉 

Zo kom je nog eens ergens hè, ook in eigen land. Ik houd van Molens. En geluksvogel die ik ben, staat er hier eentje (bijna) in de achtertuin. Ik kan ‘m  door het dakraam zien, wanneer ik op m’n tenen op de toiletbril ga staan in onze badkamer. Zo start ik mijn dagen, in m’n pyjama, staand op de toiletbril. 

Soms staat de molen al mooi in de ochtendzon, soms mysterieus in de mist en soms regent het zo hard dat ik ‘m niet kan zien, allemaal goed. Behalve dat laatste…dat is jammer….regen is sowieso over het algemeen….jammer.

Ik heb inderdaad vaker gehoord dat je goed (en vaak ook goedkoper) Puur en Lekker Leven boodschappen kunt doen over de de Duitse grens. Ik heb dat zelf nog niet ‘aan den lijve ondervonden’ maar heb het wel al heel lang als voornemen. De eerst volgende vakantie toch eens doen. 

Persoonlijk zou ik de biertjes en de worsten laten voor wat ze zijn. Maar de Airfryer daarentegen is natuurlijk fantastisch! Ik maak er zelf ook van alles in klaar. Boerenkool- en pastinaakchips maar ook broccoli, bloemkool, zalmkroketjes (KLIK) maar ook heerlijk krokante kipstukjes. 

zalmkroketjes

Wist je dat je er zelfs eitjes in kunt garen? Koken is in dit geval niet het juiste woord. 6 minuutjes op 160 graden en je eitje is medium gaar, perfect!

Ik zit (en jij ook volgens mij) in zo’n besloten facebookgroep voor Airfryer fanaten (en dat zijn er geloof ik een kleine 5000!). Die hebben eigenlijk verder geen fornuis en oven meer nodig, de ECHTE die maken werkelijk alles klaar in de Airfryer. Ongelofelijk wat er allemaal mogelijk is met dat ding! 
Er is zelfs een App (KLIK) voor op je telefoon met allemaal recepten (vast niet allemaal Puur en Lekker 😉 ) voor de Airfryer, wat geweldig! 

Ik heb wederom geen aandelen by the way 😉 maar ben voor de verandering, weer eens (over) enthousiast! 

Maar kip bakken wij dus ook het liefst in dit fijne apparaat. Misschien is dit heerlijke, snelle recept ook iets voor jou?

SONY DSC

Ingrediënten:

700 gr kippenvleugels
1 el kokosolie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl Himalaya zout
½ tl zwarte peper
25 gr geraspte pecorino kaas (harde schapenkaas)

Bereiding:

Meng de kruiden met de kokosolie goed door de kippenvleugels zodat ze allemaal een laagje hebben.
Bak ze in zo’n 30 minuutjes, op 180 graden in de Airfryer, krokant en gaar. (Schud af en toe om).

Wanneer ze nog warm zijn schud je de pecorino kaas er doorheen.

Geen Airfryer? In de voorverwarmde oven (185 graden) kan ook. Leg ze (gekruid) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in zo’n 60 minuutjes krokant en gaar. Wel af en toe de stukjes omkeren. Let op: iedere oven is anders, dus de tijd is altijd een richtlijn.

Geniet, Mandy
GV – KA – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord