Mosterdsoep met Makreel

Ietsje koeler is het. Dus een mosterdsoepje moet kunnen. Over het algemeen wordt deze geserveerd met gerookt spek, hierdoor krijgt het een winters en wat zwaarder karakter.

Als ik even een kook ‘block’ heb, en na zoveel jaren recepten delen geen inspiratie heb, dan heb ik gewoon een briljante vriendin! Ik ken haar al eeuwen en ik hou van haar als van een zus. Laatst sprak ik haar tijdens een gezellig ontbijtje buiten de deur. Ik zei: ‘ik moet echt wat nieuwe inspiratie hebben zeg, heb jij ideeën?’. Ja hoor, hele watervallen! Ze houdt van koken, kookprogramma’s kijken en goed en lekker eten.

Wat zo leuk is, ik denk in mijn cirkeltje van smaken, en zij in het hare. Zo vind je in de keuken van de ander compleet nieuwe inzichten. Ik schreef van alles op, en kan nu weer een poos vooruit. Zij bedacht ook dit heerlijke soepje. Ze zei: ‘Maak het eens met gerookte makreel, dat heb ik volgens mij nog nooit ergens gezien’. Briljant is ze zei ik toch? Want dat is me toch een partijtje lekker!

 

 

Je ziet ook vaak dat mosterdsoep ‘steviger’ wordt gemaakt door er aardappel aan toe te voegen. Ik maakte de koolhydraatarme variant, en merkte dat de aardappel compleet overbodig zou zijn geweest. Mijn soep werd licht, romig en voedzaam.

 

Ingrediënten voor 2 royale porties:

1 prei
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
500 ml groentebouillon
100 ml slagroom
1,5 el grove mosterd
1 el roomboter
200 gr gerookte makreel

Bereiding:

Snijd de sjalot, prei en knoflook fijn.
Verhit de boter in een flinke pan, en fruit hierin sjalot, prei en knoflook.

Doe de bouillon en erbij, en kook de groenten goed gaar. Schenk de slagroom erbij.
Mix de soep rustig met de staafmixer mooi egaal en romig.

Doe nu de mosterd in de soep, en roer goed door. Laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen.

Verdeel de soep over kommen en garneer royaal met stukjes makreel. Serveer direct.

Geniet, Mandy
SV, KA, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hij is heerlijk!! Bedankt voor het recept groetjes wendy

  2. Graag gedaan lieve Wendy!

Geef een antwoord