Hoera, deze maand (dan bedoel ik februari, dat het vandaag 1 maart is vergeten we gewoon even) pakken we de receptenruil met een aantal foodbloggers weer op.
Ik vind dat altijd gezellig, kijken in de keukens van anderen., inspirerend ook!
Deze keer was het extra leuk want ik mocht een recept van Resi uitzoeken. 1 van mijn favoriete collega’s. We hebben elkaar afgelopen zomer live mogen ontmoeten en dat voelde meteen alsof we elkaar al jaaaaaren kende, fijn dus.
Ik koos voor het recept van de peren muffins met tijm, citroen en gember van haar blog: Natuurlijk Resi en gaf er m’n eigen glutenvrije, feestelijke draai aan. De Puur en Lekker Leven workshop bezoekers van afgelopen zaterdag hebben de muffins gelijk kunnen keuren. Ze kregen qua looks en smaak een ruime voldoende! Door het feestelijke uiterlijk werden ze direct als gezonde (school)traktatie gezien.
2 van deze muffins als ontbijt met een flinke toef (kokos) slagroom is trouwens ook geen straf kan ik je wel vertellen. 🙂
Ingrediënten (10 stuks):
90 gr amandelmeel
2 tl (wijnsteenzuur) bakpoeder
1 el arrowroot
1 tl
Ceylon kaneelpoeder
1 tl verse tijm
¼ tl gemberpoeder
sap van een halve citroen
2-3 el ahornsiroop
2 (bio) eieren
1 peer (of 2 kleine peertjes), geschildBereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaats 10 papieren muffinvormpjes in een muffin tray of gebruik een siliconenvorm.
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar en zet opzij.
Mix de eieren samen met de tijm, citroensap, ahornsiroop en een halve peer luchtig met de staafmixer. Snijd de overgebleven helft van de peer in zeer fijne stukjes.
Schep het eimengsel en de stukjes peer rustig door de droge mix.
Vul de vormpjes voor zo’n ¾ met beslag. Bak ze in zo’n 20 minuutjes gaar en bruin. Laat ze afkoelen op een (oven) rek.Ingrediënten citroenglazuur:
3 el lauw water
2 el vers citroensap
6 (100%) stevia druppels of ahornsiroop naar smaak
1 tl vanille extract
50 gr kokosboter (santen), gesmolten
Bereiding:
Doe de kokosboter samen met het water, citroensap, stevia en vanille extract in de keukenmachine. (in een maatbeker met de staafmixer kan ook).
Voeg een klein beetje rasp van de (bio) citroenschil toe voor meer citroensmaak.
Bestrijk iedere muffin aan de bovenkant met deze glazuur, decoreer direct met wat je leuk en smakelijk (bessen, noten, stukjes chocolade) vindt en laat even afkoelen en stevig worden.De glazuur kun je 3 tot 5 dagen afgesloten en koel bewaren. Je warmt het steeds op wanneer je het opnieuw gebruikt.
Geniet, Mandy
SV – LV – GV
Al deze bloggers doen deze maand mee aan de receptenruil: Paleo Made Simple, Kinderen kunnen prima anders eten, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Puur en lekker leven, Natuurlijk Resi, Dayenne’s Foodblog, Pure Food Coaching, Paleo-Lifestyle, Proeven met liefde, Project Gezonder, Paleo Familie en Peachy Paleo, Cave-a
Het was heerlijk, ik had alleen 50 gram amandelmeel en 40 gram speltbloem gebruikt en slagroom als topping. Een blijvertje.
Moet er geen boter of olie in?
Het is al even geleden dat ik ze zelf gemaakt heb, maar volgens mij niet. Al kan zo’n 2 eetlepels gesmolten roomboter of kokosolie zeker geen kwaad.