Eierkoeken…ik hing er in mijn pubertijd bijna van aan elkaar. In een tussenuur liepen we met een groepje naar de bakker in het dorp en daar kochten we dan worstenbrood, saucijzenbrood, puddingbroodjes en eierkoeken. Zoals je ziet heb ik mijn schooltijd qua voeding heel verantwoord doorgebracht. š
Nu blijft een eierkoek in mijn herinnering wel heel erg lekker! Gelukkig was het weer tijd voor de maandelijkse receptenruil. Ik mocht rondsnuffelen op de blog van Reny van Mind your feed en wat staat daar tussen alle andere lekkere recepten….verantwoorde spelt eierkoeken, hoera!
Onvoorstelbaar snel en simpel gemaakt en super lekker! Het originele recept vind je HIER.
Ik paste (voor de verandering) het recept weer een beetje aan. Ook had ik geen speltbloem in huis alleen meel. Nu kun je daar heel makkelijk bloem van maken, eenvoudig door het meel te zeven.
Ingrediƫnten voor 6 stuks:
eiwit-suikermengsel en roer dit nog eens goed door. Voeg het eier-suikermengsel toe aanĀ de bloem en schep door elkaar. Schep er al laatste de limoensap door.Ā Zorg dat het een dik beslag wordt.
Bekleed de bakplaat metĀ bakpapier en gebruik een pollepel/juslepel om bolletjes beslag op het bakpapier teĀ leggen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de eierkoeken want het beslag looptĀ nog wat uit. Bak ze in zo’n 15 minuutjes mooi bruin en gaar.
Jouw Fabriek, Pure Food Coaching,Ā Kinderen kunnen prima anders eten, Puur Homemade, Paleolland, Barbara Eet, Cave-a, Eet-Paleo, Ge-zonder, Leo Goes Paleo, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Candy in Wonderland, Oerkracht voedingsadvies, Mind your feed, Natuurlijk Resi, Dayenne Foodblog, Paleo made simple, Paleofamilie, Proeven met Liefde
Ik hen nog nooit de gewone eierdooier gegeten maar die van jou zien er gewoonweg geweldig uit! Mmmmmmm!
Hoi Mandy,
Kun de suiker ook vervangen worden door stevia of sukrin?
Groetjes Dorine
Zeker!