Spelt Eierkoeken

Eierkoeken…ik hing er in mijn pubertijd bijna van aan elkaar. In een tussenuur liepen we met een groepje naar de bakker in het dorp en daar kochten we dan worstenbrood, saucijzenbrood, puddingbroodjes en eierkoeken. Zoals je ziet heb ik mijn schooltijd qua voeding heel verantwoord doorgebracht. 😉

Nu blijft een eierkoek in mijn herinnering wel heel erg lekker! Gelukkig was het weer tijd voor de maandelijkse receptenruil. Ik mocht rondsnuffelen op de blog van Reny van Mind your feed en wat staat daar tussen alle andere lekkere recepten….verantwoorde spelt eierkoeken, hoera!

Onvoorstelbaar snel en simpel gemaakt en super lekker! Het originele recept vind je HIER.

Ik paste (voor de verandering) het recept weer een beetje aan. Ook had ik geen speltbloem in huis alleen meel. Nu kun je daar heel makkelijk bloem van maken, eenvoudig door het meel te zeven.


Ingrediënten voor 6 stuks:

100 gr (bio) speltbloem
2 eieren
50 gram kokosbloesemsuiker / palmsuiker
1 ½ tl bakpoeder
1 tl vers limoensap
snuf Keltisch zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de speltbloem in een kom en voeg het bakpoeder toe.
Splits de eieren en klop eerst het eiwit stijf. Doe dan de suiker bij het eiwit en klop nog eens goed door. Doe nu het eigeel bij het
eiwit-suikermengsel en roer dit nog eens goed door. Voeg het eier-suikermengsel toe aan de bloem en schep door elkaar. Schep er al laatste de limoensap door. Zorg dat het een dik beslag wordt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en gebruik een pollepel/juslepel om bolletjes beslag op het bakpapier te leggen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de eierkoeken want het beslag loopt nog wat uit. Bak ze in zo’n 15 minuutjes mooi bruin en gaar.

Heerlijk met een flinke lik (gras)roomboter.
Geniet, Mandy
Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

3 comments

  1. Ik hen nog nooit de gewone eierdooier gegeten maar die van jou zien er gewoonweg geweldig uit! Mmmmmmm!

  2. Hoi Mandy,

    Kun de suiker ook vervangen worden door stevia of sukrin?
    Groetjes Dorine

Leave a Reply