Pizza met gehaktbodem

Soms heb ik ineens heel veel zin in…pizza. Ik heb deze pizza met amandelmeel bodem al eerder gepost, maar er is zoveel variatie mogelijk dat ik ook deze jullie niet wilde onthouden. Wat ik leuk vind aan deze variant is dat de bodem geen meel bevat en dat ie zo klaar is. Dus slechts even wachten… en dan pizza! (pff ouderwets grapje) 😉

SONY DSC

Ingredienten voor 2 stukken:

200 – 250 gr (kip) gehakt
2 el zeer fijngemalen lijnzaad
1 (bio) ei
peper, zeezout, kurkuma, uipoeder, basilicum, knoflookpoeder naar smaak
Tomatenchutney

Hieronder de pizzatopping, maar hier kun je natuurlijk wederom naar hartenlust in variëren:

halve paprika in blokjes
stengel bleekselderij in stukjes
champignons is plakjes
1 sjalot gesnipperd
groene olijven in plakjes
ansjovisfilet
geitenkaas geraspt (optioneel) weglaten voor lactosevrije pizza

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Meng het gehakt met het ei, het lijnzaad en de kruiden.

Leg dit op een ovenschaal op bakpapier. Druk het mengsel met de bolle kant van een natte lepel plat.

Zet de bodem zo’n 10 a 15 minuutjes in de oven.

Bak de paprika, champignons en bleekselderij licht aan in een pan met wat kokosolie.

Laat de bodem licht afkoelen en verdeel er naar smaak tomatenchutney over. Ik doe dit altijd royaal, heerlijk! Beleg de bodem met de groenten. Ik gebruik de sjalot en de olijven zonder deze eerst mee te bakken. Verdeel er wat ansjovisfilet overheen en eventueel wat geitenkaas.

Zet de pizza nog zo’n 10 minuutjes terug in de oven. Serveer met een lekkere groene salade. Ook koud lekker en is dus prima als meeneem-lunch.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord