Romanesco lasagne

Vandaag allemaal leuke nieuwe (eet)dingen om te melden, aansluitend met een nog leuker en (vooral) super lekker recept met een bijzondere groente. 

Ok, de leuke (eet)dingen op een rijtje. 
1. Ik heb met mijn snijbietschotel een diner voor 2 gewonnen met een Facebook actie van restaurant Vork en Mes (hoe gaaf!)

2. De nieuwe website van onze zaak is in de lucht en daar ben ik best wel trots op: www.praktijkaurelia.nl

3. Ik mag in het najaar tijdens een modeshow met Puur en Lekker Leven hapjes rondgaan. (uitdaging).

4. Ik ga in het najaar Puur en Lekker Leven workshops organiseren. (spannend!).

Heel veel leuks dus in het verschiet. Verder blijf ik natuurlijk lekker kokkerellen en experimenteren in de feel good kitchen, zoals ik bij het volgend recept ook gedaan heb. Heerlijk geworden, al zeg ik het zelf. Met inspiratiedank aan Claudia en Jamie (himself). 😉

Ingrediënten voor (tenminste) 3 personen:

250 gr romanesco (bloemkool kan ook)
250 gr broccoli
1 courgette in plakken
2 ltr gezouten water
half bosje verse tijm (alleen de blaadjes)
½ Blikje ansjovis
kokosolie
2 tl fijngekruimelde gedroogde chillipepers (optioneel)
4 teentjes knoflook

deze: Tomatensaus

versgemalen peper
Keltisch zeezout
appelazijn
150 ml crème fraiche (of kokosroom)
½ Bolletje mozzarella (optioneel)
50 gr Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken)
bosje basilicum (alleen de blaadjes)

Romanesco

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli en de romanesco in kleine, gelijke roosjes. Snijd de knoflook in fijne plakjes en hak de ansjovis fijn. Breng het water aan de kook.
Voeg de romanesco en de bloemkool aan het water toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet deze  af maar houd wat (2dl) kookvocht achter.
Voeg 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan toe en bak de tijm, ansjovis, chillipepers en plakjes knoflook tot de ansjovis is gesmolten (Duurt niet langer dan een minuut!). Voeg de broccoli en romanesco toe met 6 eetlepels kookvocht. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en doe de deksel op de pan. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Check af en toe of het prutje niet aanbakt, voeg anders nog wat kookvocht toe.
Maak het mengsel tot een mooie egale ‘puree’ met een staafmixer of keukenmachine. Laat het mengsel licht afkoelen. Maak de de tomatensaus en doe deze in een grote kom en voeg een flinke scheut appelazijn toe. Doe dit in een ovenschaal en leg een laag courgette plakken op de saus. Schep daarna het romanesco mengsel op de plakken en dek weer af met een nieuwe laag courgette plakken.
Maak de witte saus door crème fraiche met peper en zout op smaak te brengen, en er de helft van de parmezaan door te roeren. Verdeel de verse blaadjes basilicum op de courgette plakken en vervolgens het crème fraiche mengsel.

Verdeel de rest van de parmezaan en de eventuele plakjes mozzarella over het geheel en zet de schaal nog 15 minuutjes in de oven.
Voor een zuivelvrije variant staan de mogelijkheden erbij geschreven in het recept.

Geniet, Mandy
GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Geef een reactie