Snelle zoete aardappel-wortel rösti (4 porties)

Rösti, een cliënt begon erover. Niet zelf maken natuurlijk, maar ‘lekkere’ uit zo’n blauwe zak. Nee, zei ik, die zijn helaas niet puur en lekker leven proof. “En aardappelballetjes dan, van hetzelfde merk?” Sorry zei ik, maar die ook niet. Ze liet een diepe zucht. 

Ze houdt niet van koken. Een appeltje bakken valt in haar wereld zelfs onder koken. 

We kunnen het samen heel goed vinden, dus kreeg ik haar toch zover om eens voorzichtig de keuken in te duiken. We hebben nog een lange weg te gaan, maar dat vind ik wel leuk…nu zij nog. 😉 

Weet je wat mooi is, ze doet haar best, en daar zijn we samen trots op. En wat nog mooier is? Ze gaf deze week fluisterend aan, dat ze denkt minder moe te zijn. 

Vandaag dus speciaal voor haar: deze eenvoudige maar o zo lekkere rösti. Dat scheelt weer een blauwe zak in de vriezer. Dan is er extra ruimte over voor zelfgemaakte soepen en sauzen, die ze op een gegeven moment vast ook gaat maken.

 

Rosti 1

Rosti 2
Ingrediënten:

200 gr zoete aardappel, geschild en geraspt
200 gr wortel, geschild en geraspt
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 eieren
royaal zwarte peper
½ tl Himalaya zout
2 el kokosolie, gras roomboter of ghee

Bereiding:

Meng de geraspte wortel, zoete aardappel en sjalot goed door elkaar. Pers er 2 tenen knoflook bovenuit en breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los en meng deze door de groenten.

Verhit de roomboter, kokosolie of ghee in een koekenpan en bak de rösti met de deksel op de pan, 9 minuutjes op middelhoog vuur.

Schuif de rösti daarna op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop, en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6-7 minuutjes zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.

Serveer er een kipvink bij.

Ook lekker koud als meeneemlunch, aangevuld met een groene salade.

Niet vegetarisch? Bak dan eens een (bio)spekje mee.

Geniet, Mandy
GV- SV -LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie