Snelle zoete aardappel-wortel rösti (4 porties)

Rösti, een cliënt begon erover. Niet zelf maken natuurlijk, maar ‘lekkere’ uit zo’n blauwe zak. Nee, zei ik, die zijn helaas niet puur en lekker leven proof. “En aardappelballetjes dan, van hetzelfde merk?” Sorry zei ik, maar die ook niet. Ze liet een diepe zucht. 

Ze houdt niet van koken. Een appeltje bakken valt in haar wereld zelfs onder koken. 

We kunnen het samen heel goed vinden, dus kreeg ik haar toch zover om eens voorzichtig de keuken in te duiken. We hebben nog een lange weg te gaan, maar dat vind ik wel leuk…nu zij nog. 😉 

Weet je wat mooi is, ze doet haar best, en daar zijn we samen trots op. En wat nog mooier is? Ze gaf deze week fluisterend aan, dat ze denkt minder moe te zijn. 

Vandaag dus speciaal voor haar: deze eenvoudige maar o zo lekkere rösti. Dat scheelt weer een blauwe zak in de vriezer. Dan is er extra ruimte over voor zelfgemaakte soepen en sauzen, die ze op een gegeven moment vast ook gaat maken.

 

Rosti 1

Rosti 2
Ingrediënten:

200 gr zoete aardappel, geschild en geraspt
200 gr wortel, geschild en geraspt
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 eieren
royaal zwarte peper
½ tl Himalaya zout
2 el kokosolie, gras roomboter of ghee

Bereiding:

Meng de geraspte wortel, zoete aardappel en sjalot goed door elkaar. Pers er 2 tenen knoflook bovenuit en breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los en meng deze door de groenten.

Verhit de roomboter, kokosolie of ghee in een koekenpan en bak de rösti met de deksel op de pan, 9 minuutjes op middelhoog vuur.

Schuif de rösti daarna op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop, en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6-7 minuutjes zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.

Serveer er een kipvink bij.

Ook lekker koud als meeneemlunch, aangevuld met een groene salade.

Niet vegetarisch? Bak dan eens een (bio)spekje mee.

Geniet, Mandy
GV- SV -LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord