Spruitentaart

Spruiten, tsja…je houdt ervan, of niet…
Voor mij was dit vroeger een niet. Wat ik er ook voor creatieve dingen mee deed…koken, bakken, prakken, wokken enzovoorts, mijn spruiten’brouwsels’ verdwenen altijd in de kliko. Nee, dat ligt niet aan mijn kookkunsten (denk ik) maar aan mijn toenmalige smaak. Hoe puurder en onbewerkter we gingen eten hoe meer ik alles ging waarderen en ook echt lekker ging vinden. Zo ook de kleine groene kooltjes. Ze staan ook nog eens ‘strak’ van de vitaminen en mineralen en vallen onder de detoxgroenten.

Ik zat van de week door de nieuwe Happifood, het tijdschrift van Happinez over gezond leven en lekker eten te bladeren. Daar stond onderstaand recept in. Lekker verwarmend, voedzaam, low carb, en vegetarisch. Uiteraard heb ik piepkleine aanpassingen gedaan. (You know me) 😉
En dit is het heerlijke resultaat!

spruitentaart

 

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gr spruitjes (schoon gemaakt)
1 tl Keltisch zeezout
1 sjalot (in stukjes)
5 eieren
1 tl kerriepoeder
kurkuma, zwarte peper en knoflookpoeder naar smaak
200 ml kokosmelk
1 bosje basilicum (in het originele recept is dit koriander)
100 gr cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de spruitjes zo’n 5 minuutjes in wat water met zout.

Mix de eieren, kruiden, zout en kokosmelk met de staafmixer tot een mooie egale massa.

Hak de basilicum grof en schep de helft door het eiermengsel.

Vet een taartvorm in met kokosolie en verdeel de spruiten samen met de sjalot de helft van de cashewnoten over de bodem. Giet het eiermengsel er overheen. Strooi de rest van de cashewnoten erover.

Bak de taart in 40 minuutjes goudbruin. Snijd de taart in punten en bestrooi deze royaal met basilicum. Bestrooi nog met wat Keltisch zeezout als je dat lekker vindt.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA 


Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.