Zuivelvrije aspergesaus

Nou, het was me het weekje wel zeg! Een heerlijke week, dat dan weer wel. Wat hebben jullie massaal het puur en lekker eten E-kookboek gekocht en wat een enthousiaste reacties hebben wij bloggers mogen ontvangen, echt geweldig!

https://puurenlekkerleven.nl/puur-en-lekker-eten-kookboek/

Deze gezamenlijke ervaring heeft mij het duwtje gegeven om toch eens serieus na te denken over een eigen boek. Stel hè….dat ik dat heel misschien ga maken, wat willen jullie daar dan graag in lezen? Ik stem me graag af op jullie behoeften. 🙂

Verder mocht ik weer een gezellige groep workshopbezoekers ontvangen. De dag ervoor ga ik dan alvast lekker ons keukentje in om het een en ander voor te bereiden. Ik bak wat lekkers voor bij de thee en koffie en zorg dat er een vers ‘broodje’ klaarstaat. Dat is iets wat echt moet gebeuren omdat we maar 1 oven hebben die tijdens de workshop al op volle toeren draait. En daarnaast vind ik het helemaal niet erg om te doen. 😀 De Workshop agenda is inmiddels bijgewerkt tot het einde van het jaar, klik HIER om het nieuwe aanbod te bekijken.

Zuivelvrije aspergesaus


Zaterdagmiddag hebben we hier in de omgeving lekkere verse asperges gekocht voor zondag.

Dit weekend was zondag onze vrije dag. Die zonnige dag zijn we met onze lieve familie naar de (nog in werking zijnde) Emma molen gelopen om daar samen te lunchen. Ik kocht daar ook roggemeel en speltmeel omdat Natalie (wij volgen elkaar op Instagram) mij enthousiast heeft gekregen voor het zelf maken van zuurdesem-spelt brood. Mijn zuurdesemstarter is in de maak. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte. Oja, en klik op de gekleurde woorden in deze tekst wanneer je nu al graag wat meer wil weten.
zuurdesem

Zondagavond de asperges op het menu. De aspergeverkoper zegt: ‘een pondje per mondje’. Dus een kilo schone asperges voor samen. Daar hoort een lekkere, zelfgemaakte saus over, vind ik.

asperges

Ingredienten:

1 kilo (schoongemaakte) asperges
100 ml kokosmelk
100 gram (bio) ham in kleine blokjes (of fijn gesneden gerookte zalm)
2 gekookte eieren (6-7 minuutjes)
1 tl grove mosterd (suikervrij)
1 tl coconut aminos
½ tl Keltisch zeezout
½ tl uipoeder
snuf peper voor de liefhebber (zat er bij ons niet in)
1 tl (verse) bieslook
roomboter (gebruik kokosolie of ghee om het helemaal lactosevrij te houden)

Bereiding:

Breng een pan water met wat Keltisch zeezout en een klontje roomboter aan de kook. Wanneer het water kookt kunnen de asperges in de pan. Laat deze zo’n 6 minuutjes (afhankelijk van de dikte) koken en draai het vuur terug. Laat ze nog zo’n 5 minuutjes in het water staan en giet af.

Doe de kokosmelk samen met de mosterd en coconut aminos in een pannetje. Snijd de gekookte eieren fijn en doe deze samen met de ham en de kruiden bij de kokosmelk en laat de saus rustig warm worden, niet koken!

Verdeel de asperges over 2 borden en verdeel hier de saus over.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA- LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie