Wilde spinaziesalade

Januari, de maand waarin velen van ons ervoor kiezen om qua eten even pas op de plaats te maken en het tempo qua bewegen op te schroeven. Hier ook. Ik houd van het samenzijn en lang tafelen in december, maar vind januari ook altijd wel weer een lekkere maand. Rust is huis (kerstboom eruit) en rust in je lijf (klaar met suiker voor een tijdje). Deze salade is perfecte ‘januarikost’. Suikervrij, zuivelvrij en vol goede vetten. Een volwaardige, vezelrijke vitamine- en mineralenbom als lunch, waar je lichaam dankbaar op zal reageren. 

SONY DSC

Ingrediënten voor 2 personen:

1 rijpe avocado in schijfjes
2 royale handen gewassen, fijn gesneden (wilde) spinazie
1 gekookte rode biet in stukjes (lauw)
2 el pompoenpitten (droog gebakken)
1 gesnipperde sjalot
1 blikje (duurzame) tonijn
zwarte peper, Keltisch zeezout
2 el extra vergine Olijfolie

Bereiding:

Verdeel alle bovengenoemde ingrediënten over 2 borden. 🙂

Geniet, Mandy
GV – LV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie