Witlofsalade met kaas en ei

Het is alweer bijna mei. Ik zag een bericht voorbij komen dat we in mei een hittegolf krijgen. Niet iedereen zal het met me eens zijn maar: hoera! Ik heb het volgens mij al weleens geschreven, maar mijn ooievaar heeft echt een afslag te vroeg genomen. Maar goed.

Ik hoop dat we vanaf die tijd heerlijk weer mogen hebben, met ‘s nachts een bui voor de natuur. 😉 Waaaaant zaterdag 9 juni hebben wij Open Huis met een markt (KLIK). Wij mogen dit jaar namelijk alweer 12,5 jaar succesvol ondernemen! Van 11:00 tot 16:00 uur zal er een flinke club enthousiaste en lokale ondernemers aanwezig zijn, die graag laten zien en horen wat ze doen. Bestel jij vast goed weer?

Een goede vriend van ons (tevens barista), heeft vorig jaar heerlijke kopjes koffie gezet. Dit jaar is hij op vakantie. Damn! Nu zijn we naarstig op zoek naar iemand die ons uit de brand wil helpen. Verder is het allemaal geregeld, en kijken we ernaar uit om velen van jullie (weer) te mogen ontmoeten.

Verder ga ik me weer aan een studie wagen. Positieve Psychologie. Ik heb er echt zoveel zin in, m’n hart maakt een sprongetje! Ik vroeg laatst eens op Facebook: ‘waarmee kan ik jou helpen’? En geheel onverwacht, waren jullie antwoorden voornamelijk: zo positief in het leven staan. Dat vond ik zo mooi, dat ik ervoor kies om me hier verder in te verdiepen.

Ik ga straks dus mensen begeleiden naar (meer) geluk, plezier, welbevinden en (zakelijk) succes. Ik ben in ieder geval nu al enthousiast! Als ik terugkijk naar wat ik jaren geleden al eens deelde in een profiel, is dat toch wel iets wat heel dichtbij me staat.

Kenmerkende uitspraak:
Als je doet wat je deed, krijg je wat je had.

Mooiste momenten:
Iedere keer als het schijnbaar onmogelijke, toch mogelijk wordt.

Werkwijze:
Houdt ervan de ander mee te nemen en samen naar een doel toe te werken. Positiviteit en optimisme staan centraal in het handelen, evenals respect. Van nature werken vanuit een vertrouwen dat alles goed komt. Denkt in oplossingen, niet in problemen.

Tof hè?

Maar vandaag ga ik eerst een lekkere koolhydraatarme en vegetarische witlofsalade met jullie delen. Lekker fris en licht! Witlof is rijk aan vezels, fosfor, magnesium, kalium, calcium en ijzer. Witlof kan wat bitter zijn. Hoe groener hoe bitterder. (Is dat een woord)? Het hart is het meest bitter. Dit kun je (eventueel met een appelboor) verwijderen. Maar weet wel: bitter in de mond, houdt het hart gezond!

Ingrediënten:

4 stronken witlof
2 hardgekookte eieren,
1 klein sjalotje
1 augurk
100 gr mini geitenkaas bolletjes
1 eetlepels suikervrije mayonaise
1 el yoghurt
1 tl kerriepoeder
peper en zeezout naar smaak
bieslook ter garnering

Bereiding:

Snijd de witlof in kleine stukjes, was deze en laat goed uitlekken. Snijd de sjalot en de augurk zeer fijn. Snijd de eieren wat grover.

Meng nu in een bakje de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en eventueel nog wat peper en zout tot een dressing.  Meng dit door de witlof en schep hier voorzichtig de overige ingrediënten doorheen. Garneer met bieslook.

Tip: Iets meer koolhydraten? Doe er dan een appeltje in blokjes doorheen, of mandarijnenpartjes.

Geniet, Mandy
KA, SV, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie