Relaxte Brownies
Ik bedacht me laatst dat ik alleen blondies op mijn blog heb staan, en geen serieuze brownies. Dat moest er dan toch maar eens van komen. Deze zijn enkel gezoet met dadels en super snel gemaakt. Dadels en cacao zijn de ultieme combinatie. Beiden zijn rijk aan o.a. magnesium. Stress (wie kent het niet?) zorgt ervoor dat […]
Nutri Ninja Winactie + smoothie recept
Dit pas een geweldige zondagochtend! Vandaag trakteer ik naast een recept, op wat anders. Ik ga, omdat het zo’n feestelijk lang weekend is, iets geweldigs cadeau doen aan 1 van jullie! Ik mag van Nutri Ninja NL zo’n geweldig gave Nutri Ninja 480 EU t.w.v 169,- euro weggeven! De innovatieve 1000 watt krachtpatser, is een echte alleskunner. Deze Power […]
Makreel Americain
Vrolijk Pasen! Wat fijn hè, een dagje extra vrij, de lente voor de deur….een uurtje langer licht. Ik vind het geweldig. Wat ik vroeger ook geweldig vond, was filet americain. Sinds ik (de meeste tijd) kies voor puur en onbewerkt eten, kwam er hier geen filet americain meer op tafel. Best jammer. Op Facebook las […]
Stevig Ontbijtbrood voor Wentelteefjes
Een wentelteefje: verloren/gewonnen brood. Deze naam heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud – maar nog niet beschimmeld – brood weer eetbaar te maken. Sneden brood worden geweekt in een mengsel van melk en eieren en vervolgens […]
Snelle zoete aardappel-wortel rösti (4 porties)
Rösti, een cliënt begon erover. Niet zelf maken natuurlijk, maar ‘lekkere’ uit zo’n blauwe zak. Nee, zei ik, die zijn helaas niet puur en lekker leven proof. “En aardappelballetjes dan, van hetzelfde merk?” Sorry zei ik, maar die ook niet. Ze liet een diepe zucht. Ze houdt niet van koken. Een appeltje bakken valt in […]
Kipvinken uit de oven (2)
Ooh joh, lekker dit! Het leek eventjes niet makkelijk te worden, maar het resultaat was prachtig en heerlijk! Kipgehakt is wat minder droog dan andere soorten, en dat maakte het rollen wat lastig. Ik heb dus gewoon een ‘ovalig’ (is dat een woord?) hoopje gekruid gehakt op wat plakjes rookvlees gelegd, en dat dichtgevouwen. Helemaal […]