Review Hallo Paleo 2

Ik vond vorige week het spiksplinternieuwe kookboek van Willeke Linneman, Hallo Paleo 2, in de brievenbus. Ik doe het prachtig vormgegeven en vlot geschreven boek tekort, wanneer ik het enkel een kookboek zou noemen. Het staat vol tips en handige overzichten.  Willeke heeft ook nagedacht over het feit dat je niet alleen qua voeding gezond […]

Avocado Dressing van gastblogger Resi

In de aankomende weken laat ik jullie kennismaken met wat leuke collega bloggers. Resi, van de blog Natuurlijk Resi bijt het spits af. Resi: ‘Deze keer mag ik een stukje schrijven én een recept maken voor de blog: Puur en lekker leven volgens Mandy;. ‘Bedankt voor deze gelegenheid, Mandy’! Ik maakte speciaal voor de gelegenheid, […]

Luchtige eier ‘broodjes’ (Oopsies)

Een koolhydraatarme broodvervanger daar word je toch blij van? Ik zeg altijd dat brood en boordvervangers alleen maar een transportmiddel zijn, van beleg naar het gat onder je neus. Toch blijft het handig. Zolang de basis van je menu groenten blijft en je afwisselt qua transportmiddel, is dat helemaal prima! Tip: begin de dag eiwitrijk […]

Spicy salade

Sarah Britton van de Engelstalige blog: My new roots is de vrouw die mij een aantal jaren heeft geïnspireerd, om zelf een blog te starten. Ik vind haar ge-wel-dig! Niet alleen haar recepten en schrijfstijl, maar haar hele zijn. Ik vind haar mooi, grappig en ze heeft een prettige energie. Verliefd? Ja toch wel een […]

Gevulde dadels (aperitiefhapje)

Een aperitiefhapje is een klein gerechtje dat vóór de eigenlijke maaltijd genuttigd wordt, meestal samen met een aperitiefdrankje. De bedoeling is om de zin in de eigenlijke maaltijd op te wekken. Een aperitiefhapje kan warm of koud geserveerd worden. Bron: Wikipedia  Nu is het ook maar gewoon het beestje een naam geven. 🙂 Als bonbon […]

Gekruide artisjokken

Het artisjokseizoen is weer aangebroken! Artisjokken zijn de bloemknoppen van een distel. Deze grijs-groene bloemknoppen bestaan uit veel kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. Op deze bloembodem (het ‘hart’ genoemd), groeit een soort harig ‘hooi’. De bloemknoppen worden geplukt voordat ze in bloei gaan. Laat je een artisjok doorgroeien, dan gaan de blaadjes open en groeit het ‘hooi’ […]