Spaghetti wordt Courgetti
De bewuste eter is vast al op de hoogte van het bestaan van courgetti. Maar voor wie deze briljante pasta vervanger nog niet ontdekt heeft: je vervangt de spaghetti door courgette sliertjes en de maaltijd is tarwevrij en je dagelijkse groente inname is weer optimaal. Wanneer je de courgetti niet te lang verwarmd houdt het […]
Anijskoeken
Ik mocht deze maand koken (of bakken in dit geval) van het blog: kinderenkunnenprimaanderseten. Ik heb gekozen voor de anijskoeken met vanille. Gelukkig gingen deze de avond voor de eerste workshop van het jaar de oven in, want je haalt er minstens 20 koeken uit! Ik heb er de hele groep royaal op kunnen trakteren […]
Paddenstoelensoep
Ik probeer tenminste 2 keer per maand naar de biologische markt in de stad te gaan. Het aanbod qua groenten en fruit is hier heel breed en de prijs aantrekkelijk. Er staat op deze markt ook een man met een groot assortiment paddenstoelen. Hij en ik zijn beiden enthousiast over zijn aanbod. Hierdoor ontstaat er […]
Oosterse Broccolischotel (vegetarisch)
Wat is een gezonde leefstijl? In mijn wereld is dat zo puur mogelijk leven op alle fronten. Lekker dicht bij jezelf blijven en luisteren naar je lichaam. Bewegen? Top, maar ga wel iets doen wat je graag doet. Puur en onbewerkt eten? Fantastisch, maar luister waar je lichaam goed op reageert en kies voor de […]
Pizza met gehaktbodem
Soms heb ik ineens heel veel zin in…pizza. Ik heb deze pizza met amandelmeel bodem al eerder gepost, maar er is zoveel variatie mogelijk dat ik ook deze jullie niet wilde onthouden. Wat ik leuk vind aan deze variant is dat de bodem geen meel bevat en dat ie zo klaar is. Dus slechts even […]
Boerenkool met worst
‘Vadertje winter’ laat deze week (toch nog) z’n neus even zien in ons landje heb ik begrepen. Dat is mooi om meerdere redenen maar vooral voor de boerenkool. Slechts 2 nachtjes ‘de vorst erover,’ komt de smaak al ten goede. Het pittige gaat eraf en de kool wordt iets zoeter. Volgens Hollandsche traditie eten wij […]