Chocolade Kusjes

Een kusje van mij….voor jou! Ingrediënten: 65 gr cashewpasta (Ik heb het zelf gemaakt zie hier hoe eenvoudig je dat doet!) 25 gr vloeibare kokosolie 50 gr gepeld hennepzaad 25 gr kokosrasp het merg van een half vanillestokje snufje kaneel snufje Keltisch zeezout 8 druppels stevia sinaasappel schil 20 gr gesmolten pure chocolade (85%) Bereiding: Maal […]

Ham-Ei en Krabsalade

In mijn omgeving is het inmiddels geen nieuws meer, maar voor mogelijke (nieuwe) blogbezoekers wel…. Nog geen 2 jaar geleden was ik nog zo’n kleine 40 kilo zwaarder. Dat was letterlijk en figuurlijk een zware last. Nu ik dan eindelijk van deze kilo’s verlost ben wil ik nooit meer terug naar af. Nooit meer ‘lijnen’ […]

Sesam-Abrikozen koekjes

Koekjes bakken vind ik misschien wel het aller-leukst. Ik heb dan ook het hele weekend in de feel good kitchen doorgebracht om een lekker en verantwoord koekje te bereiden. Poging 1 bleek een mislukking. Poging 2 maakte veel goed en dat recept wil ik dan ook graag met jullie delen.   Recht uit de oven vind […]

Knabbeltjes

Vroeger was ik dol op borrelnoten. Ik weet dat ik mijn lichaam met dit knabbeltje geen plezier doe (vol suiker, zout, transvetten), maar wat te knabbelen op z’n tijd vind ik (nog steeds) errug lekker! Deze knapperige kikkererwten zijn qua smaak en structuur echt een meer dan goede vervanger. Ingrediënten: 1 pot kikkererwten (afgespoeld, droog […]

Party Bloemkool

Het is alweer even geleden dat ik deze heerlijke hapjes hebt gepost. Nu brak het moment aan om ze weer eens onder de aandacht te brengen. Dit is de reden: Foodblogevent september 2013 Op het toenmalige feestje al uitgeroepen tot lekkerste hapje (door groot en klein) dus ‘durfde’ ik het wel aan om dit recept […]

Gluten- en Suikervrije Gembercake

Het was weer eens tijd om wat te bakken vond ik. Ik at ‘vroeger’ vaak tussendoortjes maar tegenwoordig heb ik zo’n eet-Rust dat ik die gewoonweg vergeet. Maar goed, ‘bakbehoefte’ heb ik wel en dan bak ik toch graag iets waar ook mijn bloedsuikerspiegel niet van gaat steigeren.   Amandelmeel is dan een prima uitgangspunt. Wat […]