Etherische oliën op vakantie

Mijn Facebook vind-ik-leukerds hebben al gemerkt dat er iets moois op ons pad is gekomen waar ik lichtelijk hysterisch enthousiast over ben. 100% pure etherische oliën.

Wat zijn etherische oliën? Het zijn de natuurlijke aromatische onderdelen in planten. Ze kunnen heerlijk geuren (de meeste ruiken althans) en ze beschermen de plant tegen bacteriën, virussen, schimmels. De celkern (mitochondriën) van een plant en een mens hebben een grote gelijkenis. Daarom kunnen wij ons voordeel doen met de essentiële oliën van planten. Met essentiële oliën kan je op een natuurlijke manier je gezondheid (lichamelijk en emotioneel) ondersteunen.

Zoals jullie weten houd ik het graag puur en onbewerkt, en grijp ik eerder naar iets natuurlijks dan naar iets chemisch. Zelfs mijn huisarts weet dat. Wanneer ik bij hem kom met een opgezwollen keel (puur om er zeker van te zijn dat het een keelontsteking is), zegt hij: ‘Ja, dat is een pracht van een keelontsteking’. ‘Daar kom jij met je kamillethee ook wel doorheen toch?’. Zo ben ik. Hij is ook eerlijk. Laatst vroeg ik hem hoe lang het zou gaan duren als ik wel een antibioticakuur zou gaan gebruiken. Hij zei: met antibiotica een week, zonder…een dag of 7. Ik hou d’r van!

Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar pure producten die ons werk kunnen ondersteunen. Mijn man is masseur en kindercoach, ik begeleid mensen naar een passend gewicht en kook puur en onbewerkt.

Toen de oliën van doTERRA op ons pad kwamen, was ik eerst sceptisch. Groot Amerikaans bedrijf met een goede marketing afdeling. ;-). Dat is ook zo. Ze maken echt prachtig ondersteunend beeldmateriaal. Ik kwam op een bijeenkomst voor olie-liefhebbers en deze mensen vertelde allemaal zulke wonderlijke verhalen, dat dit mijn scepsis in eerste instantie nog groter maakte. Hollander hè?!

Ik ging mij verdiepen en zag dat de oliën 100% natuurlijk zijn, ze hebben het CPTG keurmerk. Dat wil zeggen vrij van verontreiniging, vrij van gifstoffen, micro-organismen en besmettingen. Ze zijn uitvoerig getest om de gewaarborgde kwaliteit te krijgen en hebben geen negatieve bijwerkingen. De oliën van doTerra zijn 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden. Toch maar eens proberen dan.

Sinds wij het zelf aan het gebruiken zijn, en om ons heen te zien en horen krijgen wat een groots positief effect de oliën hebben op onze proefpersonen (ook kids) en dieren, kunnen we niet anders meer dan er heel erg verliefd op worden. Volgend jaar komt er dan ook nieuw in onze workshop agenda: bakken met etherische oliën. Gaaf hè?!

Wij gebruiken het inmiddels beiden in onze praktijken, in de keuken, in het huishouden en zetten het in als natuurlijk EHBO-koffertje. Wij zijn zoooo enthousiast over deze mooie cadeautjes van moeder natuur dat we jou ook graag kennis willen laten maken.

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op als je vrijblijvend kennis wilt maken met de oliën, voor advies op maat, waar je ze allemaal voor kunt inzetten of over de manier waarop je kunt bestellen als consument, of als je zelf mensen wil adviseren als doTERRA consultent binnen ons team. Er volgen dit jaar nog een aantal gratis te bezoeken informatie-avonden.

Etherische oliën gebruik je niet zomaar. Het zijn echte stoffen die echt iets kunnen doen in het lichaam. Of je de olie gebruikt voor de geur of voor de geneeskrachtige eigenschappen, doet er niet toe. Ga dus niet zelf rommelen, maar laat je goed informeren over welke soort olie bij jou past en over de dosering.

Maak een gratis ‘snuffel’ afspraak, alleen of met een groepje: [email protected]

Volg onze FACEBOOK pagina voor tips en uitleg.

Hieronder geef ik alvast wat fijne (olie)tips voor ongemakken op vakantie.

Reisziekte
Lavendel, Pepermunt of Gember
Breng een paar druppels aan achter de oren en op de buik
Wrijf een paar druppels in de handen en inhaleer via de toppen van de vingers.

Zonnesteek
Pepermunt of Lavendel
Breng enkele druppels aan op het voorhoofd, achter in de nek, op de borst en rug.

Wondjes
Lavendel of Tea Tree
Een druppel olie aanbrengen op de wond -> het stopt het bloeden en helpt de genezing. Eventueel verdunnen met een draagolie.

Voedselvergiftiging
‘DigestZEn’ of Rozemarijn.
Een aantal druppels aanbrengen op de maagstreek of innemen via een capsule.

Verstopping
DigestZen of Marjolein of Citroen
Een aantal druppels aanbrengen op de maagstreek en onder de voeten of innemen via een capsule.

Insectenbeten (bijv. muggen, teken, wespen)
Lavendel of Terrashield
Breng een druppel aan op de beet, indien nodig herhalen

Misselijkheid en overgeven
Gember, Pepermunt of DigestZen
Een aantal druppels aanbrengen op de maagstreek of inhaleren via een diffuser of de handen.

Opgeblazen gevoel
DigestZen, Pepermunt of Scharlei
Een aantal druppels aanbrengen op de maagstreek en voetzolen of innemen via een capsule.

Migraine en hoofdpijn
PastTense of Pepermunt
Een paar druppels aanbrengen op de voorhoofd, slapen, onderkant van de schedel en achter de oren of inhaleer direct uit de fles, diffuser of handen.

Koorts
Pepermunt, Lavendel of Eucalyptus
Breng enkele druppels aan op voorhoofd en achter op de nek of innemen via een capsule of inhaleer via een diffuser.

Insectenspray
Terrashield, Eucalyptus of Citroen
Meng een aantal druppels met een draagolie en breng aan op de huid.
Cinnamon (kaneel) kun je in stilstaand water druppelen. Daar kunnen muggeneitjes en larven niet tegen. Niet in een Koi karpers bassin doen, dan raken ze van slag!

Diarree
DigestZen of Pepermunt of Gember
Breng elk uur een paar druppels aan op de buik en maagstreek of innemen via een capsule.

Buikpijn
DigestZen of Pepermunt of Gember
Breng enkele druppels aan op de maagstreek.

Spierpijn
Deep Blue of Pepermunt
Masseer een paar druppels op de pijnlijke plekken.

Verbranding door de zon
Lavendel, Pepermunt of Tea Tree
Breng enkele druppels aan op de verbrande plek, herhaal indien nodig.

Dus
Neem DigestZen, Lavendel, Citroen, Peppermint en Terrashield en een flesje gefractioneerde kokosolie van dōTERRA mee op vakantie, en je kunt de vervelende vakantieongemakken die weleens voorkomen, op een natuurlijke manier aanpakken!

Disclaimer: Oliën werken complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op mijn blog noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord