Frambozen-Kokos Kruimeltaartje

Dit vegan taartje met frambozenvulling werd door de hele workshopgroep van afgelopen zaterdag, volmondig (letterlijk en figuurlijk) goedgekeurd. Ik vind het altijd leuk om bezoekers te verrassen met iets lekkers wat nog op mijn blog moet verschijnen.

Daarnaast heb ik direct meerdere smaken/meningen te pakken. Als de overhand jaaaa roept, dan kan het niet anders dan ook voor velen van jullie een lekkernij zijn.

Iemand zei: de perfecte balans tussen zoet en zuur. De ander riep: ik houd niet zo van kokos, maar dat is helemaal niet overheersend. Tof toch?!

Puur en onbewerkt zijn mijn gerechten sowieso. Maar vandaag geef ik in het recept meerdere opties qua zoeting. De twee tussen haakjes hebben nauwelijks invloed op de bloedsuikerspiegel, en zijn zeer laag in koolhydraten. Mocht je ze nog niet kennen…Je kunt op de ingrediënten klikken voor meer informatie.

Verder kun je qua vulling kiezen uit arrowroot of tapioca meel. Kijk maar even wat je in huis hebt. De functie is enkel dat het taartje niet te nat wordt.

Dit knappe en smakelijke hapje staat binnen een half uurtje op tafel. Laat de (Vaderdag)visite maar komen!

Ingrediënten voor (tenminste) 4 porties:

Voor de vulling:
175 gr verse frambozen
1 el ahornsiroop (of yacon siroop)
2 el arrowroot (of tapioca meel)

Voor de bodem en kruimeltopping:
100 gr amandelmeel
50 gr geraspte kokos
2 el ahornsiroop (of yacon siroop)
2 el kokosbloesemsuiker (of erythritol)
5 el harde kokosolie
1/2e tl zout
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een klein (vierkant of rond) bakblikje met losse bodem met bakpapier.

Meng de frambozen voorzichtig door de arrowroot en de ahornsiroop, en zet opzij.

Meng nu de ingrediënten voor de bodem in een lage bak, en prak er met een vork een kruimelig geheel van. Gebruik niet je handen! Dan smelt de kokosolie te snel. Houd zo’n 85 gram van deze kruimels apart voor de topping. Bekleed met de rest de bodem van je bakvorm. Druk stevig aan. Verdeel nu de frambozen over de bodem. Kruimel nu de 85 gram overgebleven ‘bodem’ over de frambozenvuling.

Zet het taartje voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Laat licht afkoelen, en snijd in gelijke stukken.

Als ontbijt is een kwart van dit taartje met eventueel een schep (kokos)yoghurt, helemaal top! Tijdens de workshop had ik er 12 stukjes van gesneden die precies de mooie maat hadden, als koek bij de koffie en thee.

Geniet, Mandy
GV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord